Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Bevezették ezt az E10-es...

Bevezették ezt az E10-es benzint, használhatom kisgépekbe?

Figyelt kérdés

Pl: Stihl Fűkaszákba, fűrészgépekbe, fűnyírokba?

Sehol nem találni információt, és mivel már nem kapható sima 95-ös benzin, nem tudom mit tankoljak. Valaki azt írja hogy nem jó bele, valaki azt mondja jó bele.

Valaki?

2020. jan. 17. 11:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%

Most van fenn a start oldalon

Hisztéria vagy indokolt a rettegés az E10-től?

E10: Tényleg ettől hal meg az autód?

Rengeteg autóst aggaszt Magyarországon az E5-ös benzin leváltása az E10 üzemanyaggal. Pedig a legtöbb embernek nem kellene félnie a több bio etil-alkoholt tartalmazó benzintől.

Ugyan ez vonatkozhat a ks gépekre is

2020. jan. 17. 11:23
 2/17 A kérdező kommentje:
Én nem hisztérikázok, csupán a kisgépekről semmi tájékoztatást nem adtak ki. Ezért is írtam ki, hogy azokkal mi a helyzet?
2020. jan. 17. 11:43
 3/17 anonim ***** válasza:
57%

Nézd meg a lenti videókat. Elméletileg onnan fog kezdődni ahol szó van róla.

[link]

[link]

Szerintem csak friss üzemanyagot rakj bele és használat után döntsd ki a gépből és járathasd is ki (ha 1 hét után használnád akkor is. Valamint csak új üzemanyagot használj 2-3 hétnél régebbit ne.

Nálam még az E5 rendezte le egyszer a fűkaszát (Sthil FS80) mert 1,5 hónapot ált benne a benzin és megmarta a tömítéseket és pluszban gyantás lerakódás is keletkezett mint a videóban is szerepel. Sthil márkaszervizben mondták, hogy az üzemanyagtól van és azt javasolták, hogy prémium üzemanyagot használjak. Azóta csak Shell 100-as benzint használok hozzá és hibátlanul működik.

2020. jan. 17. 11:57
 4/17 A kérdező kommentje:
Utolsó köszi. Akkor a 100-as oktános benzint alkalmazom. Nem bizok az új 95-ös benzinbe, mert ki tudja hogy nem e károsítja a gépeket.
2020. jan. 17. 12:18
 5/17 anonim ***** válasza:
82%

Ha eddig az E5 nem rendezte le akkor szerintem az E10 se lesz probléma csak kicsit gyengébb lesz, mert a bioetanolnak rosszabb az égése. A 100-as nál is arra kell figyelni, hogy ne álljon a gépben és csak friss üzemanyagot használ.

Nálam a 100-as bevált picit talán jobban pörög és kevesebbet eszik. a Shelles 100-as elméletileg nem változott ugyanúgy E5 maradt.

2020. jan. 17. 12:38
 6/17 A kérdező kommentje:
100-as benzint már használtam. 2 évig állt a benzin, mégsem volt gondja. Lehet hogy hasztalan 100-as benzint használni, de a biztosra megyek amit már tapasztaltam. Az a párszáz forint meg nem nagyon érdekel.
2020. jan. 17. 12:52
 7/17 A kérdező kommentje:
Lehet hogy drágább a 100-as üzemanyag, és semmi különbség nincs, de az újat nem önteném bele. Majd ha valaki leteszteli min 1 éven keresztül, és van tapasztalata nyugodtan írja meg. A 100-as benzint már használtam, soha nem volt gond vele. Szóval maradok a drágábbnál, 10 liternél többet nem veszek amugy se.
2020. jan. 17. 12:56
 8/17 anonim ***** válasza:
44%

Én még benzint nem öntöttem ki,pedig volt 2 éves is .

Amit nm sajnálok a benzinbe,az a spuri adalék.

A szerviz meg azt mond amit akar,próbál rábeszélni a náluk forgalmazott olajokra . Ezt megtapasztaltam .

Egyszer nem indult a láncfűrész.Egyből az üzemanyagot nézték milyen adalékot használok. Ez nem jó,állapitották meg a szinéből.Közel laktam haza ugrottam az olajért.Ez tényleg az,az olaj gyártók csalhatnak a minőséggel,vágták ki magukat.Pár perc múlva gép hibáját is megtalálták .

" a hisztéria szót nem én találtam ki,az autószerelő mondta az újság írónak "

2020. jan. 17. 14:19
 9/17 A kérdező kommentje:

Tavaly találtam egy üveget, félig volt benzinnel. Kb 20 éves benzin lehetet, iszonyat poshadt szaga volt. Bele tettem a Fűnyíróba, és elindult vele.

Kb 20 éve lehetet, 2000-es évekbeli benzin volt, és ugyan úgy elment vele.

2020. jan. 17. 14:24
 10/17 anonim ***** válasza:
44%

1 éves E5-öt simán el szoktam használni. Beindul vele, aztán öntök hozzá frisset, és mehet. MOL-os szakembertől hallottam személyes beszélgetésben, hogy kísérletképpen egész nyáron egy flakonban állt a napon az E5, aztán gond nélkül használható volt.

Az más kérdés, hogy MOL-tól soha nem veszek benzint... Igaz, hogy szinte mindenhol tőlük származik az alapanyag, de az adalékolást a cégek maguk végzik, és ez a nem mindegy.

Az E5-ben eddig se 5 % volt az etanol, meg az E10-ben se lesz 10 %. Úgy van meghatározva jelenleg, hogy legalább 6,1 %-nak kell lenni. A prémiumbenzin meg továbbra is lehet E5, én ezt akarom venni idén a tizenvalahány benzines gépembe.

2020. jan. 17. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!