Infra panel mint önálló fűtés?
Sziasztok.
Most újítom fel a házunkat amibe majd be fogunk költözni.
Jelenleg a lakható tér az olyan 70m2. Egy kis szoba fürdő WC és egy nagy konyha+étkező nappali. (Később meg egy 48-50m2 hozza)
Kérdésem adott. Mivel semmilyen fűtés nincs így ezen gondolkodtunk persze napelemmel párosítva.
Mivel a központi Futeshez csöveket ugyan úgy ki kell építeni, kéményt raknom, akkor messze is van mert garázsba lenne így hosszú táv is van.
Gaz meg nincs bent a telken se.
Ez a következő opciók vagy a klíma.
Tapasztaltatokat véleményeket várunk infrafutes használóktól. :)
Válaszokat előre is koszonom.
Oh..a lényeg.
A ház 28-30cm falakbol áll, belül gipszkarton elotetfal. 5cm szigeteléssel,. Kívül megy rá egy 12cm-és grafitos szigeteles. A beton alatt 5cm szigeteles van. És a padlás 2x 10cm-és szigeteléssel lesz legurítva. Plusz értelem szeruen új nyílászárók.
Ez lesz a vesztett meccs első fordulója!
Belső hőszigetelés (lvl99 pro) és tudatlan felújító (lvl1 rookie) 1-0.
Felretéve a hülyeséget.
Ez sehogy se lesz jó.
70+50= 120 m2-t villannyal kifűteni, nem olcsó mulatság.
Az ehhez szükséges mennyiségű napelem ára is igen húzós lenne.
Arról nem is beszélve, hogy azonnal bukik a dolog, ha kormányunknak eszébe ötlik megadóztatni a napelemes rendszereket.
2. Kommentelő.
Én se dijazom a belső szigetelést, de mivel te nem ismered a körülményeket plusz a falat se kérdezted meg miből van. :) Így nem is vitatkozom. :) Muszájból rakom csak a fő falakra nem mert hű de sokat ér, arról meg ne is beszéljek akkor, hogy a fal milyen hullámos és a többi, olcsóbb mint mindenhol leverni a vakolatot és újra vakolni mert. A tető is magas plusz folyosó van, kegyetlen sok meleget veszít a ház amit a nap adhatna.
3. Rendben van, koszonom :)
Nagyon erőltetik ezt a napelem plusz infra dolgot, de eddig semmit nem találtam róla ezért kérdeztem :)
Klímával meg nem tudom megérné-e. A gaz ugye 3annyi lenne kiépíteni. De a központira is kaptam egy 1-1,5milliot...csak anyag :)
Vegyük sorba:
Belső oldalt nem szigetelünk, egy halom problémát okoz. Természetesen gipszkarton előtétfallal semmi gond, csak ne tegyél mögé szigetelést, viszont alul és felül legyenek azok a pici kerek 5 centis szellőzők.
Padlásra mehet nyugodtan 30 cm gyapot, a párazáró fóliát ne felejtsd el.
A homlokzaton 12 cm grafitos elégnek tűnik
Nyílászáróból 3 rétegű (tudom, drága de nemcsak a meleget fogja meg, de a léghangokat is)
Én javaslom a klasszikus vizes padlófűtést.
Ebben az esetben a hőtermelők tárháza áll rendelkezésre.
Hőszivattyú, pellet kazán (az én tippem), faelgázosító kazán, vegyes kazán pufferral.
Infra panel egy rém egyszerű cucc, de rezsiben kb. 3x többet fizetsz vele az előbb felsoroltaknál.
A napelem jó dolog, de fűtésre nem éri meg. A h- és geo tarifás árammal nem tud versenyezni.
Akkor tegyél fel napelemet, ha nappali áramot akarsz kiváltani: háztartási fogyasztók, elektromos autó, otthoni vállalkozás.
Fűtésre ott van még az inverteres klíma, nem rossz, nem rossz a rezsije (h, vagy geo tarifás árammal) de néha huzatos, a beltéri párologtatót rendszeresen takarítani kell. Éves szerviz már nem olcsó 4 egységnél.
6.
Koszonom szépen a választ. :) Valami hasonlóra volt szükségem. :) Koszonom meg egyszer. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!