Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panelba fűtés be kell kapcsoln...

Panelba fűtés be kell kapcsolni? És ha igen hogyan?

Figyelt kérdés

Nem rég költöztem egy panel lakásba 3 emelet a cső meleg (végre) viszont maga a test nem. Egy ilyen tekerő van rajta amit ha megnyitok hallom a vizet hogy folyik.

A mellettem lévő szobában meleg a cső de a test ott se meleg. A harmadik szobában meleg a cső meg a test is csavargattam de nem hallottam semmit hogy gond lenne.

A kérdésem az hogy most jó hogy kinyitottam és folyik a víz furcsa hangok kíséretében vagy nem? És aggódhatok hogy esetleg el kezd valahol folyni a víz? A tulaj azt mondta tavaly valamelyik szobában volt egy kis baleset a víz miatt és le is lett áztatva az alsó szomszéd.

Köszönöm a segítséget

2019. okt. 4. 20:05
 1/5 anonim ***** válasza:
38%
te nő vagy?
2019. okt. 4. 20:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

azért csobog,mert levegő van a radiátorban.

Az a levegő ott" csak felfelé tud eltávozni a csöveken át,hiszen tömör a rendszer! Ha elzárva tartod nem tud felfelé kiürülni. Ehhez kell 1 kis idő !

Hagyd kinyitva a tekerőt,12-24 órát és megszűnik automatice a probléma.

2019. okt. 4. 20:28
 3/5 anonim ***** válasza:
87%
Légteleníteni kellene a radiátort, akkor meleg lesz és abbamarad a csobogás.
2019. okt. 4. 20:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mivelhogy panellakásról van szó, a radiátorokon csak a legfelső szinten van légtelenítő (általában). Ne csinálj mást, mint nyisd ki pár órára a csapot és hagyd, hadd kotyogjon, csobogjon (fentebb is ajánlották). Utána a csappal beszabályozod a neked megfelelő hőmérsékletet.

A fűtési szezon végeztével, a nyári időszakra a radiátorok csapjait nyisd ki maximumra, hogy a tömítések nyáron ne száradjanak ki! Minden csapot (víz, fűtés) negyedévenként csavargass meg (a konyhai mosogató meg a fürdőszobai mosdókagyló alatt, de a wc-tartály estében is!), nehogy bevízkövesedjenek és mozdíthatatlanná váljanak!!!

2019. okt. 4. 21:00
 5/5 anonim ***** válasza:
33%

Te megvetted a lakást? Akkor az előző tulajt kell megkérdezni, de ezen már rég túl kéne lenni...

Bérled a lakást? Akkor a mostani tulajt kell megkérdezni.

Elképzelhetetlen számomra, hogyan jöhet létre ilyen élethelyzet! Én csak 2-3 napra adok bérbe, de annak a lakónak is meg van tanítva minden a lakás üzemeléséről akkor is, ha sose látott fűtőtestet addigi életében!

2 perc az egész!

2019. okt. 4. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!