Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egyedülálló nők, hogy oldjátok...

Egyedülálló nők, hogy oldjátok meg a férfimunkát otthon?

Figyelt kérdés

Mindig adódik, hogy valami javításra, szerelésre szorul, vagy nagyobb erőt igényel, és nem egy női munka. Ilyenkor milyen megoldást kerestek, és miért ilyet?

Én igyekszem magam megoldani, amit tudok.

Amit nem tudok:

Ha szakembert hívok, az drága, és volt már, hogy egyszerű volt a baj, mégis az előzőleg mondott díj felső határát kérte el, vagy nem végzett jó munkát. Akadt, aki rendes munkát végzett, de ha nem értek hozzá, könnyen átvágnak.

Ismerőst azért nem hívok, mert nem vagyok vele olyan viszonyban, hogy a lakásomba elhívjam, hiszen azért ismerős, és nem több.

Egy rokon jó volna, de nincs.

Ti hogy szoktátok?

2020. jan. 13. 15:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%

Nem bántottál meg!:)

Nem vagyunk egyformák, én a konkrét kérdésre igyekeztem válaszolni, hogy

"Egyedülálló nők, hogy oldjátok meg a férfimunkát otthon?"

Így persze hogy nem azokat soroltam fel, amikhez nem értek, illetve nem tudom megcsinálni. Ahhoz nyilván szakembert hívok és megfizetem.

Ahogy anno az első lötyögő kapcsolónál is jött a szerelő, én néztem, hogy mit csinál és rájöttem, hogy pofonegyszerű.

A "titok" a befőttes gumi, amivel összefogta a karmocskákat, utána már csak 2 csavart kell becsavarni.

Ezek után nyilván nem fizetek 10-15-20(?)ezreket, hanem magam megcsinálom.

És a másik ami nagyon fontos, az a precízség!

Még álmennyezetet nem csináltam, de ha csinálnék, az enyém nem lenne ferde. Ha ferde lenne, akkor leszedném és megcsinálnám nem ferdére. Ha kell 20x, akkor 20x és 21x-re már nem lenne ferde. A betonjárdám sem ferde.

Egyik dolog sem a HÚR-elmélet amiket itt leírtam, simán meg tudnák csinálni más nők is, ha akarnák, vagy rá lennének szorulva.

Én mindenesetre azt kívánom neked és a többi nőtársamnak is, hogy mindig legyen körülöttetek olyan, aki ezeket a dolgokat megoldja!

2020. jan. 13. 19:20
 12/19 anonim ***** válasza:
29%
Nagyjából mindent megcsinálok, javítok, szerelek, fúrok, ha cipekedni kellene és a jó kondim ellenére nem tudnám megoldani, akkor megkérnék egy barátot hogy segítsen.
2020. jan. 13. 19:41
 13/19 anonim ***** válasza:
28%

7-es vagyok és őszintén sajnálom,hogy te meg olvasni nem tudsz!:D

"Viszont nem horgolok és nem hímezgetek, vasalni utálok, ellenben eszméletlenül jól sütök-főzök."

2020. jan. 13. 20:12
 14/19 anonim ***** válasza:
84%
Én is lány vagyok, de anyukám (aki egyedül nevelt fel minket) csinálta/csinálja az ilyen dolgokat. A szobámat együtt festettük ki, fúrás, faragás, szögelés, kb mindent ő csinál. Amihez nem ért, pl. összerakni egy számítógépet, vagy beszerelni egy új tv-t az vagy én, vagy a nővérem, de megcsináljuk. Villanyszerelő van a családban, így azzal nem kell foglalkozni, egyedül vizes és hűtőszerelő járt nálunk az elmúlt 13 évben.
2020. jan. 13. 20:37
 15/19 anonim válasza:
96%

Pasiként mondom: baráti körömben van pár lány, akinek épp nincs krapekja, meghalt édesapa/alkalmatlan bármire.

Nem mondom, hogy heti szinten szívesen ugrálok órákat át, de pl. egy mosogatógépet, vagy konkrét dolgot bármikor szívesen átmentem segíteni (tavaly 2-3x tán).

Szerintem nyugodtan hagyatkozz eggyel közelebbi pasikra, nekünk imponál, ha "hősök" vagyunk, de ez nem jelent feltétlen semmit párkapcsolati szempontból. Nekem is feleségem van, fel se merült bennem, hogy jelent bármit ez a helyzet... ha nincs senki, nincs senki.

2020. jan. 13. 21:11
 16/19 anonim ***** válasza:
36%
18: Nekem 100-ból 99 nemet mond.:(
2020. jan. 13. 21:38
 17/19 anonim válasza:
78%
Ez nagyon furcsa, akkor nekünk van ilyen támogató baráti körünk :)
2020. jan. 13. 22:10
 18/19 anonim ***** válasza:
24%

Már nem vagyok egyedülálló, de nagyjából mindent megoldottam, amit kellett, amíg egyedül voltam. Amit nem tudtam esetleg, ahhoz megkörnyékeztem valamelyik barátomat a társaságból, vagy egy kollégámat. Olyan horderejű dolog nem igazán volt ez idő alatt, amihez szakember kellett volna, de az pl. előfordult, hogy csak egy szétrepedt flexi csövet kellett kicserélni, ellenben én akárhogy erőlködtem, nem tudtam lecsavarni a 20 év alatt odavízkövesedett vackot. Első nekifutásra felhívtam egy közeli vízvezeték szerelőt, gondolván, hogy egyszer belefér, de amikor közölte, hogy 15 ezer + anyag, akkor többé nem hívtam inkább. :D Átkopogtam a szomszédba (csak látásból ismertük egymást) és segítséget kértem a családfőtől. Jó fej volt, mert ugyan csak azt kértem lazítsa meg, ki is cserélte nekem egy az egyben.

Megjegyzem a párommal most is sokszor igénybe vesszük a baráti társaság segítségét. Sokan felújítottak pl. mostanában, ha olyan gondunk van, akkor megkérdezzük a tapasztalataikat, vagy áthívjuk őket segíteni. Piszlicsáré dolgokhoz nem hívunk szakembert. Nekem jó érzés, hogy ilyen támogató közegben élünk. Pl. a szomszédaink közül is sokakkal összejárunk, segítettek már szekrényt, vagy franciaágyat szerelni. Értelemszerűen ketten is megtudnánk oldani mindent, ha muszáj lenne, de jó kis közösségépítő program ilyenekkel foglalatoskodni most nálunk, két hónap múlva meg másnál.

Szakembert csak olyanokhoz hívunk, ami komolyabb villanyszerelési, vagy pl. látványos munka. A konyhánk burkolását is megtudtam volna talán egyedül is csinálni, de az olyan is lenne, inkább fizetek érte, de legyen tökéletes. Szerencsére sok szakember ismerősünk is van a munkánk révén, így tudom, hogyha valamiért fizetünk, az minőséget fog képviselni.

Egyedül egyébként pl. nem tudnék megoldani egy gardróbszekrény összerakást, de az ágyunkba is beletört volna a bicskám. Egyszerűen nincs annyi kezem, amennyi ezekhez kell. Vagy a fürdőszoba tükrös szekrényét sem tudtam a helyére akasztani, mert nincs annyi fizikai erőm. Hiába szerelem össze, hiába fúróm ki a helyét, ha egyszerűen nincs erőm a helyére akasztani, akkor megette a fene.

Én bevállalom, hogy szerintem sokkal talpraesettebb vagyok, mint sok férfi, ugyanakkor igenis vannak olyan fizikai erőt kívánó feladatok, amit egyszerűen nem tudok segítség nélkül megoldani.

2020. jan. 14. 10:54
 19/19 anonim ***** válasza:
87%

Igaz nem nő vagyok, de se férfimunkához, sem női munkához nem értek.

Egyszerűen nem volt ki megmutasson ezt-azt.

Most nagymamámtól próbálok ellesni dolgokat (mindenfélét), legyen az főzés, vagy akár fadarabolás, kétütemű motorba keverék készítése, betonozás stb, ugyanis neki rengeteg "fiús" dolgot mutatott a dédapám.

Gázhoz nem értek, de egy szifont valószínű ki tudnék tisztítani (ha az ember nem biztos abban, hogy fogja összerakni, lefotózza a dolgokat szétszedés előtt...), vízhez sem annyira egyébként, szóval a bojlert sem én fogom javítani.

Villanyhoz annyira (még) nem értek, de egy izzó/foglalat/kapcsoló cseréje, igazítása szerintem nem egy nagy dolog.

A boltban nem figyeltem, nem volt dugvilla a ledlámpán, hát vettem egyet... Szinte fogyatékosok szintjén le volt írva, hova megy a kék/barna/zöld-sárga kábel.

Egyébként szerintem az internet világában nagyon sok mindent meg lehet oldani.

Az autóban váltóolajat cseréltünk, találtunk egy 5 perces videót, ami kb mindent elmondott...

A szomszédunk egy klasszikus "ezermester", mindent meg tud csinálni famunkától kezdve vakoláson át a villanyig...

Mondjuk én nem ilyen embertípus vagyok, de igyekszem feltalálni magam.

Elvégre a való életben is azt fogják mondani, hogy "Mérnök leszel, megoldod" ... :D

19f

2020. febr. 5. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!