Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kiszedhetem-e az összes...

Krosszarcu kérdése:

Kiszedhetem-e az összes samott téglát a kandallóból, hogy melegebb legyen?

Figyelt kérdés
Mert most, hogy benne van, leszigeteli a tűzteret és kivezeti a hőenergiát a tetőre. Azt akarom hogy az acél izzon fel minden irányból és akkor jobban átadja a hőt a nappalinak??
2019. dec. 31. 17:21
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
11%

"Kiszedhetem-e az összes samott téglát a kandallóból"

Jogilag nem nincs kérdés, a tied, azt csinalsz vele amit akarsz.

"hogy melegebb legyen"

Attól, hogy kiszeded attól nem lesz melegebb, ahhoz tüzelni is kell benne.

2020. jan. 1. 12:12
 22/23 anonim ***** válasza:
88%

Igen, melegebb lesz. Ha bútorok is vannak a közelben, sokkal melegebb lesz, mert ha kiveszed a samottot, garantálom neked a lakástüzet.

A samott nem hőszigetelő, hanem hő tároló! Csak lassabban lesz meleg, de utána a tűz kialvása után is sok óráig tartja a meleget, ezért van benne.

Volt egy régi, jó vacak cserépkályhánk. Vagy 25 éve újra rakattuk, de úgy, hogy megkértük a mestert, hogy a belsejét a korábban szétszedett elektromos hőtároló kályha samott tégláiból rakja ki. Két hőtároló kályhányi samott ment bele, azóta a kályha sokkal használhatóbb, rendesen tartja a meleget.

2020. jan. 1. 13:41
 23/23 A kérdező kommentje:
Utolsó ez jól hangzik, gondolom a mester elkért egy nejlonszatyor pénzt a melóért...
2020. jan. 1. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!