A vaskandallónk tűzterének a tetejéről leesett egy samott tégla. Mivel lehet "visszaragasztani", vagy odaerősíteni?
Kedves Kérdező!
Ha eltört:
ugyanolyan méretű és alakú samottdarabbal tudod helyettesíteni a töröttet. A mai vaskályhákban már nem samott van egyébként, hanem vermikulit. Azt pláne nem ragasztható.
Ha csak kiesett, de nem látsz rajta más elváltozást:
próbáld visszaigazgatni, vsz a két széle felé be tudod akasztani az eredeti helyére.
Ha nem rég vetted a kályhát, és megvannak a papírjai (kezelési útmutató stb) akkor a kereskedő, akinél vásároltad, útba tud igazítani, hol vehetsz hozzá spec. alakú samott v vermikulit elemeket (ha szükségesek).
Köszönöm a hasznos válaszokat, sokat segített!
Ez nem új kandalló, legalább 15 éves, német gyártmány, de soha nem volt használva, valakinek a garázsában álldogált, akitől én megkaptam. A leesett darab nem sérült meg szerencsére.
Külsőre hogy tudom megkülönböztetni, hogy samott, vagy vermikulit? Vagy mindkettőt vízüveggel és samottporral tudom rögzíteni? ... már amennyiben nincs más lehetőség visszatenni a helyére valami sínbe?
kettes vagyok
Örülök, h segíthettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!