Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ismeretségi körötökben mi a...

Ismeretségi körötökben mi a gyakoribb: városból falura költözés, vagy inkább faluból városba? Aztán ez jó döntésnek bizonyul vagy megbánják?

Figyelt kérdés

Kisvárosból költöztem fel fővárosunkba, gyerekkoromban időnként falun nyaraltam nagyszüleimnél. Ez akkoriban nagyon tetszett, el nem tudtam volna képzelni, hogy nagyobb városban éljek. Aztán az élet másképpen hozta, és mai eszemmel már arra nem tudok gondolni, hogy visszaköltözzek vidékre. De lehet hogy később másképpen alakul.

Ismerőseim egy része szintén itt él, kevesebben vannak azok, akik nem szeretnek Pesten élni és tervezik az elmenetelt vagy vissza is költöztek, elhelyezkedtek otthon.

Szóval inkább hogy van ez, mik a tapasztalatok?

2019. dec. 29. 20:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
En eletvitelszeruen egy 40ezres varosban eltem sokaig, szerettem, pont eleg meretunek tartottam. Eltem pesten is egy evet de gyuloltem, inkabb valtittam a napi 3 ora ingazasra. Most jelenleg falun elunk, csak itt volt penzunk hazat venni, csendes, jo. Igaz semmit nem lehet itt csinalni, de a varos 6 km-re van, szoval ha barmi kell, beugrunk.
2019. dec. 29. 21:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi is és az ismerőseim nagyobb része is kifelé igyekszik Pestről, de nem messze, az agglomerációba. Elvétve van olyan is, aki távolabbi vidéki településre költözött.

35-45 közötti emberekről beszélünk.

Ami minket illet, ha innen elmegyünk, inkább távolabbra, semmint vissza Pestre - pedig eredetileg pestiek vagyunk.

2019. dec. 29. 21:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Annyira helyfüggő, hogy el sem hinnéd!

Úgy látom, hogy a nagyobb városokban divat az agglomerációba költözni - az agglomerációtól messzebb helyekről meg a városba.

Ráadásul mi Pécsről költöztünk Debrecenbe pár éve - életünk egyik legjobb döntése volt.

Debrecenből sokan költöznek Hajdúsámsonba, Mikepércsre, Ebesre, Hajdúszoboszlóra stb. viszont sokan Debrecenbe Szabolcsból, Békésből és a megye távolabbi kisvárosaiból.

És még azt vettem észre, hogy a fiatalabbak mennek inkább az agglomerációba, az idősebbek inkább beljebb költöznek.

2019. dec. 29. 21:29
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én Debrecenből költöztem egy külföldi nagyvárosba (kb 1 millió lakos) és most haza egy kisvárosba (8000 lakos). Eddig a kisváros tetszik legjobban, minden van ami a kényelmet szolgálja de nem büdös, koszos, nincs dugó, jó a közösség. Sok ismerősöm tett hasonlóan, nagyvárosból vidékre mentek és szeretik.
2019. dec. 29. 21:44
 5/6 mindentudó99 ***** válasza:
84%
Hát ez csak azon múlik épp k8nek ki az 8smerőse. Valaki felköltözik valak8 meg 8nkább menekül onnan. Nekem inkább az utóbbiak vannak az ismerőseim között.
2019. dec. 30. 07:38
 6/6 anonim ***** válasza:
70%

Én kecskeméti vagyok, sajnos alig tudok egy spontán találkozót összehozni a régi barátaimmal amiatt, hogy mindenki Pesten van.

Nálunk anno egyetemválasztáskor alap volt, hogy Pest vagy Szeged, s a legtöbben ott is maradtak.

Én is Pestre jártam, de alig vártam, hogy hazaköltözzek. Plusz még így is hamar Pesten vagyok, akár munkát is vállalhatok ott (1 és negyed óra tömegközlekedéssel). Sajnos pont emiatt vonzó az a város mindenkinek, ismerőseimnek eszük ágában sincs hazajönni. Itt tényleg nincs sok jó lehetőség.

2019. dec. 30. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!