Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hol vágjátok el a pálinkát?...

Hol vágjátok el a pálinkát? Én variálom, de úgy gondolom, rátérek az ötvenre! Slussz!

Figyelt kérdés
Pálinak,főzés,50 ,lepárlás
2019. dec. 23. 18:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55 fok.
2019. dec. 23. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 mindentudó99 ***** válasza:
50 fok. Az alatt ha problémas akkor opálosodhat.
2019. dec. 23. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
20%
Már rég rossz, ha a foka miatt főzöd...
2019. dec. 23. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Kérd minél többre aztán nekiülsz nyugiban és egy kisebb mennyiségen kipróbálod hány fokosan ízlik a legjobban. Aztán bekevered olyanra.
2019. dec. 23. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ízre és zamatra megyek, ezért 45 foknál nem csinálom erősebbre és sosem volt még opálosodás problémám.
2019. dec. 23. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

Szeretném elkerülni a gégerákot, ezért nálam 40% a felső határ.

A tiszta szőlő nem opálosodott még sohasem.

2019. dec. 23. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

30 fok alá nem megyek a főzésnél,mert az már savanyú.

Aztán deszt,viz (ioncserélt) hozzáadásával 40-45 fokra készitem .Mindig nagyon szép tiszta lesz .

2019. dec. 23. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Hármasnak! Was ?? Vagy nem érted,vagy félrebeszélsz. Valahol el kell vágni.Olvasd csak. Pár komment 30-55 fok között. Vágod ?
2019. dec. 24. 07:31
 9/12 anonim ***** válasza:

Az ötös válaszoló vagyok és elsőre én sem értettem ezt a vágást. Végül azért leesett, hogy az utópárlatra való átállásra vagy a főzés befejezésére gondoltál.

Én ezt íz alapján szoktam eldönteni, de azért 25-30 foknál már az utópárlatot sem engedem lejjebb.

2019. dec. 24. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 Phoney ***** válasza:
93%

Az utópárlat egy érzékszervi kategória, úgyhogy nem fok szerint vágjuk, kivéve esetleg ha már kitapasztaltad a főződet az adott alapanyaggal. A berendezés felépítésén ÉS üzemeltetésén (fűtés, deflegmáció) ÉS az alapanyagon egyszerre múlik, hogy egy adott pálinkát hány foknál érdemes elvágni.

A szeszfokot pedig természetesen utólag beállítani hígítással, mert az ideális vágás és az ideális szeszfok igen ritkán esik egybe.

Ha „rátérsz ötvenre”, azzal azt mondod, hogy „lesz, amilyen lesz, lesz*rom”.

2019. dec. 24. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!