Hol vágjátok el a pálinkát? Én variálom, de úgy gondolom, rátérek az ötvenre! Slussz!
Szeretném elkerülni a gégerákot, ezért nálam 40% a felső határ.
A tiszta szőlő nem opálosodott még sohasem.
30 fok alá nem megyek a főzésnél,mert az már savanyú.
Aztán deszt,viz (ioncserélt) hozzáadásával 40-45 fokra készitem .Mindig nagyon szép tiszta lesz .
Az ötös válaszoló vagyok és elsőre én sem értettem ezt a vágást. Végül azért leesett, hogy az utópárlatra való átállásra vagy a főzés befejezésére gondoltál.
Én ezt íz alapján szoktam eldönteni, de azért 25-30 foknál már az utópárlatot sem engedem lejjebb.
Az utópárlat egy érzékszervi kategória, úgyhogy nem fok szerint vágjuk, kivéve esetleg ha már kitapasztaltad a főződet az adott alapanyaggal. A berendezés felépítésén ÉS üzemeltetésén (fűtés, deflegmáció) ÉS az alapanyagon egyszerre múlik, hogy egy adott pálinkát hány foknál érdemes elvágni.
A szeszfokot pedig természetesen utólag beállítani hígítással, mert az ideális vágás és az ideális szeszfok igen ritkán esik egybe.
Ha „rátérsz ötvenre”, azzal azt mondod, hogy „lesz, amilyen lesz, lesz*rom”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!