Egy porcelánbögre peremének a széléből egy darabkát letörtem. A kedvesem kedvence, így arra gondoltam, hogy kipótolom a törött részt valamilyen gipsz-szerű anyaggal. Mit javasolnátok erre?
Úgy akarom megcsinálni hogy olyan legyen, mintha mi sem történt volna a bögrével.
Olyan anyagot keresnék, amit előre ki lehet keverni, képes viszonylag gyorsan tükörsimára száradni és stabilan megmarad egy törésre ráragasztva.
A higiénés szempontok is fontosak lennének, hiszen bögre lévén az ember a szájához veszi, tehát nyál és hő hatására ne oldódjanak ki belőle káros anyagok.
Létezik egyáltalán ilyen? :)
Glettelő gipsz jelenleg van itthon, de nem tudom, hogy az erre a célra megfelelő-e...
Házilag sehogy nem fogod tudni megcsinálni, talán még rondább is lesz mint csorbán! Ha ennek a bögrének ilyen jelentős eszmei értéke van, akkor ide vigyed:
Ha nincs meg az eredeti letört darab akkor esélytelen hogy ki tudd pótolni. A glettelő gipsz akkor lenne jó ha csak dísz lenne a szekrényben, de így hogy használatban lenne, érné víz így nem tartós megoldás a gipsz.
Sehogy sem tudod megjavítani eredeti állapotra.
Honnan tudod? Restauráltattál már bögrét?
Akiről szó van a cikkben, az fémet tesz alá, mint a betonozásnál a betonhálót és arra dolgozza rá a porcelánt.
Ennek egyetlen hátulütője van csak, hogy egy ilyen munka árán 100 bögrét is vehetne a Kérdező.
Köszönöm a válaszokat!
A restaurátoron gondolkodom még, de mivel nem vagyok pesti, és mivel valószínűleg nem is olcsó mulatság, marad egy másik bögre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!