Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nálatok is "gyengén muzsikál"...

Nálatok is "gyengén muzsikál" a gáz?

Figyelt kérdés

Mindenki azt állítja, hogy nem trükköznek a gázzal de feltűnt, hogy a kotyogónknál a reggeli kávé elkészítéséhez egyre több idő kellett. Azért tűnt fel, mert minden reggel a szokásos kávéval kezdjük a napot és mire megborotválkozom pont le szokott főni a kávé. Ez kb 5 perc szokott lenni.

Az utóbbi napokban viszont már 10 perc is kellett hozzá.

(Még annyit, hogy a kotyogó új, és telefonom stopperjével mértem le 3 egymást követő napon is, hogy ne az legyen, hogy csak érzéki csalódás.)

Kíváncsi lennék, hogy másoknál mennyi idő alatt fő le egy kétszemélyes kotyogóban a kávé?

2019. dec. 12. 19:04
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Most mondta a szomszédasszony is, hogy időnként sokkalta tovább tart megfőzni a levest is.

Pedig neki több évtizedes rutinja van a főzésben, mert vendéglátós volt vagy 40 évig.

2019. dec. 12. 20:55
 12/18 anonim ***** válasza:
81%
Hát a gáznál már csak Lagzi Lajcsi muzsikál gyengébben. Egyébként nálam a kávé pillanatok alatt lefő, de akkor odacsapok! 🤣
2019. dec. 12. 22:09
 13/18 anonim ***** válasza:
61%
Most direkt lemértem...4,5perc alatt lehúztam az arcom, leöblítettem és szeszeltem is. A kagylót már nem tudtam kiöblíteni... A gázzal mindig is trükköztek és mindig is fognak. Ez sajnos ilyen.
2019. dec. 12. 22:10
 14/18 anonim ***** válasza:
73%
Nálam süti és a kávé ís egyformán sül fö évek óta
2019. dec. 12. 22:43
 15/18 anonim ***** válasza:
61%

1. A gáz fűtőértéke változik, ezt fel is tüntetik, de nem lényeges az ingadozás.

2. A saját gázkészüléked környékén keresd a problémát.

3. Nem tudnak trükközni a gázzal, mert nincs a gáznál olcsóbb anyag a Földön, amivel lehetne hígítani a gázt. A levegő nem megoldás, mert az oxigént tartalmaz, robbanásveszélyessé tenné a gázszállítást, minden más, még a nitrogén is drágább.

Ergo marad a hidegebb kiindulási csapvíz, a kicsit több vagy kevesebb víz, a váltózó légnyomás, a gazfúvókák eltömődése, és a gáz fűtőértékének minimális ingadozása, illetve ezek kombinációja. De 2×-es forralási időváltozás esetén már gázszerelők hatókörébe, és nem a fizikusokéba tartozik a probléma.

2019. dec. 13. 08:28
 16/18 anonim ***** válasza:
9%
Nálunk évek óta minősíthetetlen, simán van 30-40 perc mire felforr egy fazék víz (és nem ilyen 50 literes epic óriásfazékról van szó), fűtés katasztrófa, pulóverben-takaróban kell dideregni.... örülök hogy most végre megszabadultam a gáztól, és minden villanyos. Lehet, hogy drágább lesz, de legalább működik.
2019. dec. 13. 10:55
 17/18 A kérdező kommentje:

"Most direkt lemértem...4,5perc alatt lehúztam az arcom, leöblítettem és szeszeltem is."

Köszi, hogy megerősítettél.

Az #1-es számú póniló még a borotválkozási szokásaimba is belekötött, pedig semmi köze a gáz-kérdéshez.

2019. dec. 13. 13:35
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

Azt hiszem, hogy lassabban közlekedik a gáz a csőben.

Ezt pár éve mondták is egyébként, hogy valamit állítanak rajta, valaki mondta, hogy "semmi gond, ugyanígy megfogjuk kapni ugyanazt a gázmennyiséget (tán h ugyanannyi idő alatt", és akkor másik valakitől meg pl hallottam, hogy "dehát ez nem igaz, hogyan kapnánk meg ugyanazt a gázmennyiséget ugyanannyi idő alatt, ha lassabban jön a gáz a csőben?" Én valami ilyesmiket hallottam. De én nem tudom, mert nem vagyok szakértő, és teljesen laikus vagyok szal ehhez. De egyébként szal tényleg mondtak valami ilyet, hogy állítanak rajta, szal ez hír is volt. Hogy lassítják a nyomást a csőben, vagy mittudomén; valami ilyesmi volt.

2019. dec. 24. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!