Hogy spórolnál a fűtésen?

Mennyire biztos, hogy visszajönnek?
Szerintem 135 nm 3 embernek is túl nagy, mindenképpen kisebbet vennék.
Mikor mentek el, hogy csak most gondolkodtok azon, hogy télire nem jó ez így?
Ha van időd foglalkozni vele, és eladni nem tudod egyedül most, behordanám a személyes holmikat 1-2 zárható szobába, bezárnám, kiadnám a házat és az árából egy kis lakást bérelnék.
Főleg télire.
De lehet, anyagilag is hosszú távon így érné meg.
A fűtés is úgy megfelelő, ha pl. több fürdő van, több konyha, akkor csak egyet hagynék beüzemelve, és csak azt a házrészt fűteném, a többiből a vizet leereszteném, és akkor nem lesz bajuk a csöveknek 5 fok alatt sem.
Esetleg több lakrész van a házban?

135 nm csak annak nagy, aki 50 nm panelban lakik. Mi 4en vagyunk ekkoraban, es kicsi. Na meg nem adhatod el a szuleid feje felol a tetot😂
Egyebkent nekunk kb 300bol kijon egesz telre a fa, minden helyseg fel van futve. Delutan 1-4 ora kozott gyujtunk be, a haz leghuvosebb resze a konyha, ott is 23 fok van, a szobakban melegebb.
Ha villanyos dolgokkal futesz pl sugarzo, akkor lehet gazdasagosabb ha csak ahogy irtad, 1-1 helyseget futesz fel vele. Azon kivul nem nagyon tudsz sporolni

"135 nm csak annak nagy, aki 50 nm panelban lakik."
Nem, én úgy gondolom, magyar jövedelmi viszonyok között ez a NEM ENGEDHETED MEG MAGADNAK kategória, azaz az elszegényedés receptje. Ezt értem túl nagy alatt.
Ha nincsen akkora vagyonod, hogy kitermelje a teljes megélhetésedet, ingatlanjaid, tulajdonaid fenntartását, akkor nem engedheted magadnak azt, amid van, akkor le kell adni az igényekből, levesebbet kell költeni.
Én nem tudom, neked mennyid van, de nekem egy 30 nm lakás fenntartását és a saját fenntartásomat se termeli ki a vagyonom teljes mértékben, holott van annyim, hogy életem végéig megélnék belőle, ha felélném.

" Na meg nem adhatod el a szuleid feje felol a tetot😂"
Hát ez kb. egy fél órás megbeszélés kérdése nálunk.
Senki nem volna akkora ökör, hogy egy üres házat hasznosítatlanul hagyjon, ami nyeli a pénzt, miközben ráadásul nélkülözünk, mert külföldre kellett menni a megélhetésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!