Vaskád túlfolyó megszüntetése, hogyan?
Ha kádként szeretnéd továbbra is funkcionáltatni, akkor a túlfolyót semmiesetre se szüntesd meg, mert egy elég egyszer megfeledkezni róla, és akkor elárasztod az egész lakást. Ha esőgyűjtőnek, vagy valami hasonlónak szeretnéd a továbbiakban használni, akkor az mondjuk más, de akkor is lehet haszna, ha mondjuk egy másik víztartályhoz szeretnéd csatlakoztatni.
Biztos, hogy lehet kapni túlfolyónyílást, de előtte érdemes zománcfestékkel lefesteni a kádat.
Ha az a gond, hogy tönkrement, rozsdás, akkor inkább az lenne a célravezető kérdés, hogy hogyan lehet azt megjavítani.
A túlfolyót semmi esetre se szüntesd meg!!!
Előttem már megindokolta egy válaszoló.
Javításával kapcsolatban nem sok jóval tudlak kecsegtetni. Talán más valaki ad használható tippet.
Új kádat vegyetek inkább.
Mi rozsdásodik? A fényes takaró? Azt lehet venni nem túl drágán. Vagy esztergáltatsz metamidból vagy hasonlóból egy takarót, és gumiámmal tömítve felcsavarozod a lemez helyére, akkor meg van szüntetve. (Nem tudom ugyan, milyen kell, mi a 3 cm.) De én is azt tanácsolom, hogy nem árt oda az a túlfolyó, ne szüntesd meg.
Esetleg a fényes lemez mellett rozsdásodik, maga a kád? Akkor letisztítod a rozsdát, és lekened/lefújod kádzománccal, de az se olcsó. Mutass egy fotót, miről is lenne szó.
A túlfolyónak van olyan szerepe is, hogy vízleengedéskor onnan kap levegőt a rendszer. Ha eltömíted, akkor nagyon lassan, vagy sehogyan sem folyik le a víz. Ezért van minden mosogatón, szaniteren.
Ahol nincs, az a nagyon kicsi kézmosó, de ott a több víz simán nem folyik le, csak alig-alig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!