Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gravitációs fűtési rendszer...

Gravitációs fűtési rendszer működtethető lemezradiátorokkal?

Figyelt kérdés
Vagy ahhoz mindenképp kell egy szivattyú is?
2010. júl. 19. 15:17
 1/2 anonim ***** válasza:
45%
a lemezradiátoroknál kisebb az átfolyási teljesítmény, tehát a már meglévő rendszerbe illesztve valószínüleg nem fog jól működni.
2010. júl. 19. 15:50
 2/2 A kérdező kommentje:

Na, jelentem működik a dolog!

Most nyáron lecseréltük a nagy több mázsás öntöttvas radiátorainkat lemez lapradiátorokra, hogy a gázfűtéshez is valamennyire optimalizáljuk a rendszert.

Végre, hogy kicsit hűvösebb lett, ma este tartottam egy próbafűtést. Tökéletesen melegszenek a radiátorok gravitációsan keringetve a vizet a pincében lévő vegyes tüzelésű kazánról.

Valahogy volt egy olyan sejtésem, hogy működni fog. Ezért megcsináltuk, gondoltam legrosszabb esetben felrakunk egy szivattyút a kazán elé. De örülök, hogy így meg lehetett oldani, mert így a vegyes kazánnal fűtve nulla az áramfelhasználásunk. Már 40-45 fokos előremenőnél is beindult a fűtés.

2011. szept. 25. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!