Frissen levágott vizes gallyakat el lehet égetni, meggyullad, elég?
Nem!
Ne csináld, csak füstölni fog, és éktelen bűzös szaga lesz!
Természetesen elég a vizes gally is. Én már láttam olyant, hogy kazaltűzben elégett a mellette álló élő fa, csak a törzse alja maradt, elszenesedve. A munkahelyem környékén a cigányok szinte csak frissen vágott akácgallyal tüzelnek. (Mondjuk, az viszonylag könnyen ég, mert van benne illóolaj.) Kijárnak a vasút mellé, és kivágják az előző 2-3 évben nőtt 3-5 cm vastag sarjakat, biciklivel hazatolják. De ezt csakis és kizárólag a használat előtti napokban, soha nem előbb egy hónappal. Ezen kívül csak annyi lignitet meg rendes fát használnak, amit az önkormányzat oszt a rászorulóknak, de az nem sok.
Tulajdonképpen mi a kérdés? Kertben akarod elégetni, vagy kazánban?
Kertben az a hátránya, hogy csak akkor kap bele, ha előtte szárazabb anyaggal elég nagy tüzet/parazsat csináltál. De ha ez adott, akkor minden további nélkül elég a frissen vágott gally, csak rettentően füstöl.
Kazánban meg az a hátránya, hogy kormol, a füstjárat tele lesz lerakódásokkal. És ahogy írták is előttem, az energia fele a víz elpárologtatására megy el.
Vidd ki inkább a hulladékudvarba!-ingyen le lehet adni.
Vagy tüzelni akarsz vele?-na azt NEM ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!