Létszükséglet a nyílászáró csere?
Figyelt kérdés
Hosszú évekig egy albérletben laktam, ahol műanyag, légmentesen záró ablakok voltak, hiába szellőztettem úgy, ahogy a nagykönyvben megvan írva, kereszthuzattal, gyakorlatilag állandóan levegőtlen volt a lakás, mint egy trópusi esőerdő. A mostani lakásomban szinte egyáltalán nem szigetelnek az ablakok, de valahogy sokkal jobb a komfort, nem kell állandóan naponta 5x szellőztetni, páramentesítőt zúgatni, a rezsi végett se kell tönkremennem, az a havi 2000 Ft plusz annyira nem jelentős, ha az előző ugyanakkora lakással hasonlítom össze. Ti hogy vélekedtek erről? Mindenhol azt szajkózzák, hogy kimegy az ember pénze az ablakon, nem jó a huzat, stb. De a valóság valahogy mégse ilyen durva, szvsz.2019. nov. 26. 12:17
1/10 mindentudó99 válasza:
Lakasban lehet kicsi a külónbseg de egy nagyobb kertesben igen csak nem mindegy fűtés szempontjából.
2/10 anonim válasza:
Nálunk ugyanannyi fűtéssel 2 fokkal melegebb van, mióta ki lettek cserélve az ablakok. Azért szerintem ez nem mindegy.
3/10 Koplárovics Béci válasza:
Ha ugyanarról a helyről, ugyanarról a lakásról beszélnénk, akkor releváns lehet a 2000Ft, de mivel a körtét az almához hasonlítod, így nem feltétlen igaz amit írsz. Nálunk jól szigetelő ablakkal sincs trópusi levegő, viszont jobb a komfortérzet, hogy nem ülünk egész este a huzatban. És kicsit több, mint évi 24000Ft a megtakarítás (igaz a csere költségét így is sok év alatt hozza vissza).
4/10 anonim válasza:
Az igazi üveg és a fa mindig jobb, inkább a hangszigetelés miatt szokták kicserélni, nem a fűtés miatt.
5/10 anonim válasza:
Nézzed a jó oldalát
Fogadjunk, hogy sehol sem penészedik a lakásod.
6/10 anonim válasza:
Nálam régi, sz@r fa ablakok voltak, annyi előnye valóban volt, hogy nem penészedett, vizesedett a lakás, annak ellenére, hogy félszuterén volt. A Fűtésszámla viszont jóval több volt, mint a műanyag ablakos panelban.
7/10 A kérdező kommentje:
Penész az nincs, az előző lakásban szinte mindig felütötte a fejét. Asztmám is enyhült a mostani lakásban.
2019. nov. 26. 18:55
8/10 anonim válasza:
Írtam, hogy nézzed a jó oldalát.
Akik egészségtelen pl. penészes lakásokban laknak és orrba-szájba szigetelnek, azok a rezsin megspórolt pénzüket orvosra és gyógyszerre költik majd előbb-utóbb.
Neked is jobb a közérzeted azóta, hogy nem egy műanyagdobozban laksz.
(A családi házamat majd akkor szigetelem, ha ezt látom pl. Toszkánában is, ahol gyakran megfordulok.)
9/10 anonim válasza:
Apukám 20 évig műanyag nyílászárókat adott el és épített be. Nálunk otthon mégis fa ablakok és ajtók vannak és nem azért mert nem futotta cserére. Szerintem ez mindent elmond...
10/10 anonim válasza:
A két utolsó hozzászóló mindent elmondott amiket érdemes megszívlelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!