Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A VitaFlóra tápoldatot úgy...

Szabó Éva Györgyi kérdése:

A VitaFlóra tápoldatot úgy adagoljátok a növényekhez, hogy a kupakot teljesen teletöltitek?

Figyelt kérdés
Azt írja, hogy 3 liter vízhez egy hengernyi oldatot adjunk. Köszi a választ!

#vita #tápoldat #flóra #növényekhez
2019. nov. 24. 14:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez az adag .
2019. nov. 24. 16:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Én eddig mást használtam. Már nem jut eszembe a neve, és nem is láttam a boltba.
2019. nov. 24. 17:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy jól sikerült elolvasni a flakonra írt szöveget?

"A fél- és egyliteres flakon kupak adagolóhengerét használva: fél adagolóhengernyi tápoldatot keverünk 3 liter öntözővízhez.

Decis flakon: 1 kupak tápoldat 1 liter vízhez."

[link]

Én csak akkor szoktam így duplázni az adagot, ha már 2-3 hónapja nem tápoldatoztam. A heti használat elég soknak tűnik, úgyhogy egy hónapnál gyakrabban nem tápoldatozok, és így is rendben vannak a növények.

2019. nov. 24. 17:52
 4/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm! Hú a mindenit! Mindjárt elolvasom. Biztos félreértettem valamit.

Atyaég! Tiszta szerencse, hogy egyharmadot töltöttem a hengerbe! Nagyon köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet! Szegény növényeim!. Mégy az az egy szerencsém van, hogy nem szoktam csak úgy rájuk önteni a tápoldatos vizet, hanem előtte való napokban meglocsolom őket. Várok 1-2 napot és a nedves talaj fogja felszívni a kellő mennyiségű tápoldatot. A legtöbb virágom karácsonyi kaktusz, amely a napokban kezdett virágozni. Három hét múlva kapnak újra.

2019. nov. 29. 17:19
 5/6 A kérdező kommentje:

Még annyit hozzátennék, hogy nagyon rég kaptak tápoldatot. Valamikor nyár végén, mert el is fogyott az előző tápoldat és csak most a napokban vettem újat.

Remélem nem lesz gond! Jaj, szegények! :(

2019. nov. 29. 17:23
 6/6 A kérdező kommentje:

Megtaláltam a régi tápoldatos 1 literes flakont. Annak a kupakja, szak fele a mostani, VitaFlóra-s kupaknak, ezért emlékeztem az egy kupaknyi mennyiségre.

A régi flakonon az van, hogy tavasszal és nyáron hetente 2x 1 kupakkal, ősszel kéthetente 1 kupakkal, télen 1 havonta 1 kupakkal.

2019. dec. 13. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!