A VitaFlóra tápoldatot úgy adagoljátok a növényekhez, hogy a kupakot teljesen teletöltitek?

Biztos, hogy jól sikerült elolvasni a flakonra írt szöveget?
"A fél- és egyliteres flakon kupak adagolóhengerét használva: fél adagolóhengernyi tápoldatot keverünk 3 liter öntözővízhez.
Decis flakon: 1 kupak tápoldat 1 liter vízhez."
Én csak akkor szoktam így duplázni az adagot, ha már 2-3 hónapja nem tápoldatoztam. A heti használat elég soknak tűnik, úgyhogy egy hónapnál gyakrabban nem tápoldatozok, és így is rendben vannak a növények.
Nagyon köszönöm! Hú a mindenit! Mindjárt elolvasom. Biztos félreértettem valamit.
Atyaég! Tiszta szerencse, hogy egyharmadot töltöttem a hengerbe! Nagyon köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet! Szegény növényeim!. Mégy az az egy szerencsém van, hogy nem szoktam csak úgy rájuk önteni a tápoldatos vizet, hanem előtte való napokban meglocsolom őket. Várok 1-2 napot és a nedves talaj fogja felszívni a kellő mennyiségű tápoldatot. A legtöbb virágom karácsonyi kaktusz, amely a napokban kezdett virágozni. Három hét múlva kapnak újra.
Még annyit hozzátennék, hogy nagyon rég kaptak tápoldatot. Valamikor nyár végén, mert el is fogyott az előző tápoldat és csak most a napokban vettem újat.
Remélem nem lesz gond! Jaj, szegények! :(
Megtaláltam a régi tápoldatos 1 literes flakont. Annak a kupakja, szak fele a mostani, VitaFlóra-s kupaknak, ezért emlékeztem az egy kupaknyi mennyiségre.
A régi flakonon az van, hogy tavasszal és nyáron hetente 2x 1 kupakkal, ősszel kéthetente 1 kupakkal, télen 1 havonta 1 kupakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!