Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tudtok esetleg valami megoldás...

Tudtok esetleg valami megoldást vagy az állam esetleg tud segíteni nekem vagy akármi?

Figyelt kérdés
Még csak 18 éves vagyok, azonban eddig gyermekothonban nevelkedtem azonban mikor betöltöttem a 18-at el kellett hagynom az intézményt. Azóta tengődtem ide oda mikor egy két ember megszánt és átlagon allul kiadott nekem egy kis szobát csak hogy tudjak hol aludni. Azonban hamarosan a mostaniból is tovább kell majd álnom, azonban kifogytam a lehetőségekből. Vidéken lakom, és sajnos nincs elég pénzem egy normális albérletre, házat pedig nem tudok venni mivel nincs sporólt pénzem állami juttatásról pedig nem tudok. Szüleim nincsenek csak egy apám valahol aki az utcán él, így pénzt sem tudok sehonnan kérni vagy csak segítséget. Végzetségem sincs mivel ott kellett hagynom az iskolát hogy eltartsam magam. Hitelt sem tudok felvenni mivel képtelen lennék utána havonta fizetni. Legszivesebben Pestre mennék de sajna ott sem ismerek senkit és a legkisebb legvackabb lakás is 10millió forint.Nem tudom ilyenkor mi van, mivel nem saját hibám miatt leszek othon nélküli. A kérdésem az lenne hogy tudtok esetleg erre valami megoldást, vagy a rendszernek hála csak mert árva vagyok már csak imádkozhatok hogy ne keljen az utcán élnem huzamosabb ideig?
2019. nov. 13. 17:19
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Én úgy tudom, hogy 2 milliót kaptok, mikor kijöttök az intézetből. Azzal el lehet indulni.
2019. nov. 13. 17:36
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hol van a pénz amit az életkezdéshez kaptál?

Ha még suliba jársz, nem kell kiköltöznöd az otthonból, annak más oka volt ha kitettek, csak úgy egyik napról a másikra nem szílüntetik meg a lakhatásos csak mert betö9ltöd a 18.-at.

De még most is visszamehetsz az otthonba és kérhetsz utógondozást.

Pesten mehetsz munkásszállóra, vagy végszükség esetén hajléktalanszállóra.

2019. nov. 13. 20:50
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Google a barátod. Keresd így: munka bentlakással.
2019. nov. 14. 00:08
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Hajléktalan szállókon teljesen elkülönül a normális emberek részlege. Adnak kaját, kérhetsz segítséget.
2019. nov. 14. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!