Mit tanácsoltok?
Vettünk egy 2 szintes, 150 m2-es családi házat, amiben a földszinten egy nyílt égésterű 24 kw WESTEN gázkazán van, ami egy ajtóval nem rendelkező helyiségben van. Ez a helyiség összeköttetésben áll az előszobával, illetve a nappali-konyha-étkezővel. Nagyon aggódom a szén-monoxid miatt, mivel műanyag ablakok vannak felszerelve mindenhol.
2 dolog között tudok választani:
- kazán helyiségre egy ajtót készítek és egy szellőzőt építek be, hogy megfelelő mennyiségű levegő jöjjön be. Ebben a helyiségben volt korábban a konyha,így a szagelszívó csöve rendelkezésre áll a falban, azt gondoltam szúnyoghálós szellőzőre cserélni, csak ott viszont akkor elég erőteljesen jönne be a hideg levegő télen.
- marad minden a régiben és rendszeresen szellőztetek, valamint beszereltetek egy szén-monoxid jelzőt. Ha ez a megoldás lenne, akkor hányszor kell szellőztetni egy nap?
Ebben az esetben ha 2-3 napig nem tartózkodnék otthon, akkor mire hazajövök tele lesz a ház szén-monoxiddal?
Melyik megoldást válasszam, illetve van-e egyéb más teendőm? Új kazánra nincsen pénzem.
Tudom vannak olyan szellőzők, amik elvileg csak annyi levegőt engednek be, ami feltétlenül szükséges, de úgy tudom, hogy ezek nem feltétlenül működnek jól, így azt nem szeretném, hogy kihűljön az egész ház, főleg, hogy le van szigetelve. Emiatt is gondolkodom, hogy ajtóval lezárom és effektíve egy tároló-kazánszoba lesz.
Segítségüket előre is köszönöm! Elnézést a hülye kérdésekért de szeretnék minél tájékozottabb lenni. Sajnos ahány emberrel beszéltem, annyi féle választ kaptam.
Ferenc
HA azt meglehetne oldani hogy tesztek fel egy jól záródó ajtót és ott vágtok egy szellőzőt a szabadra.
És ha lenne szénmonoxid akkor is kimenne a szabadba, nem be a lakásba.
Lehet kapni fali légbevezetőt kifejezetten nyílt égésterű kazánokhoz, azt tegyél a kazán környékére.
Egyszerűbb és olcsóbb az alsó-felső szellőző nyílás. Elég valami kicsi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!