Akinek bent vannak a növényei, azok nem félnek hogy valami dögség (pl. Pók) kimászik a földből?
Figyelt kérdés
Kaptam 7 kaktuszt, illetve betéliesítettem a verandáról a citromfüvet, 2 kis korallvirágot, illetve borsmentát. Mindent át kellett ültetni, mert nőttek sokat. Vágyom arra, hogy "zöld" legyen a szobám, de rettegek hogy valami dög előmászik a virágföldből. Valaki tud erre valami tanácsot adni? Ha rovarölővel átpermeteszem a föld felszínét minden vacak kipusztul belőle?2019. okt. 4. 00:04
1/7 Fish1 

válasza:

Nekem évek óta vannak bent növényeim, olyan is, ami nyáron kint van és még soha semmi nem jött elő a földből.
Egyszer az egyik cserepemben lakott egy földigiliszta, vagy fél éven keresztül, átültetésnél találtam meg, de az se jött ki soha.
Ha ezek ellenére is parázol, akkor szoktak olyat csinálni, hogy csírátlanítják a földet, persze ültetés előtt még, beteszik tepsiben a sütőbe. A hőfokról és időről találsz infót szerintem a neten.
A rovarölő nem fog érni semmit, maximum a föld felszínén, plusz nem biztos, hogy a növény örülne a vegyszernek.
2/7 anonim 

válasza:

A rettegéseddel kezdj valamit, az égvilágon semmi nem lehet abban a földben, amitől bajod eshetne.
3/7 mindentudó99 

válasza:

És ha kimászik akkor mi van?
4/7 anonim 

válasza:

Mástól nem félsz? Lehet kapni tök jó zuzmo képeket.
Citromfű, borsmenta nem bírja bent a telet.
5/7 anonim 

válasza:

A kaktuszokat sem kellene még bevinni.
6/7 anonim 

válasza:

"valami dögség (pl. Pók) kimászik a földből?"
Erre pont 50% az esélyed!
Vagy kimászik, vagy nem.
:)
7/7 anonim 

válasza:

Ne tarts semmitől! Így ősszel, leginkább az utóbbi években "divatos" büdös poloskák húzódnak meg a sűrű levelek között. Ezektől szabadulj meg még kint, aztán vígan beviheted. A kaktuszaimat én is csak december elején szoktam hűvös helyre vinni, de nem a szobába mert télen 4-6 foknál érzik jól magukat. Ők így telelnek. Különben megnyúlnak és az első tavaszi nap megégeti őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!