Gázpalack a negyediken?
Családi házba is gáztűzhelyünk van, de vezetékes gázzal (lehet nem ez a neve).
Koliban elektromos volt. Most mennék első albérletbe egyedül, és eléggé meglepődve láttam, hogy gázpalack van a tűzhely mellett, arról működik. Nekem ez elég ilyesztő. Kértem, hogy vigye el a palackot, de nem akarja. Azt mondta ez normális dolog.
Inkább veszek magamnak elektromos kis 2es főzőlapot, és havonta fizetek 1000 ftal több villanyt.
Ha nem használom a palackot, de ott van a lakásba, mert tároló nincs, akkor lehet gond belőle?
Ui: ne nevessetek ki, én tényleg nem láttam még ilyet.

Nincs belőle baj. Ha nagyon nem jön be neked, szedesd le a tulajjal a reduktort, ráteszi a záródugót, jól elzárja kézzel, és mehet rá a teteje. És nem piszkálod. Elvan mint a befőt. Te meg használod a 2 lapos elektromosat.
Ha a gázt használnád:
Mindig el kell zárni a palack csapját. Csak akkor nyisd meg, ha a tűzhelyet is használod. Utána, elzárni.
Ha eresztene a gáz, szintén erős szaga van, akárcsak a vezetékesnek.
Ha palackot cserélsz, akkor a hollandinál a tömítést is cseréld le. Jól meg kell húzni kulccsal és ok. Nyitott csapnál megszimatolod, vagy megkened szappanos/mosószeres vízzel. Nem sokat használod, akkor nagyon sokáig elég lesz.
Cserélni cseretelepen, de szinte mindenhol van házhozszállítás is, csak meg kell kérdezgetni, hogy honnan lehet megrendelni.

Úgy tudom, hogy nem lehetne emeletes házakban használni.
Volt egy albérlet, ahol tetőtérben laktunk és ott nem is engedte a tulajdonos.
De vannak erről cikkek is a neten, ha pl rákeresel arra, hogy "gázpalack emeleten".

Én úgy tudom hogy EMELETES társasházakban a 2 Litert meghaladó éghető gázpalackot nem lehet tárolni/ illetve életvitel-szerüen ott ezt használni!
A Használhatóság csakis az alkalmi gépészeti-javítási munkáknál használatos munkához és annak is CSAKIS a munkavégzés idejére(!) szabad ott tartani ,és az arra levizsgázott személy (pl Lánghegesztő Kátrányburkoló) használhatja.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!