Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gázpalack a negyediken?

Gázpalack a negyediken?

Figyelt kérdés

Családi házba is gáztűzhelyünk van, de vezetékes gázzal (lehet nem ez a neve).

Koliban elektromos volt. Most mennék első albérletbe egyedül, és eléggé meglepődve láttam, hogy gázpalack van a tűzhely mellett, arról működik. Nekem ez elég ilyesztő. Kértem, hogy vigye el a palackot, de nem akarja. Azt mondta ez normális dolog.

Inkább veszek magamnak elektromos kis 2es főzőlapot, és havonta fizetek 1000 ftal több villanyt.

Ha nem használom a palackot, de ott van a lakásba, mert tároló nincs, akkor lehet gond belőle?

Ui: ne nevessetek ki, én tényleg nem láttam még ilyet.

#gáz #gázlalack
2019. szept. 11. 00:46
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Nincs belőle baj. Ha nagyon nem jön be neked, szedesd le a tulajjal a reduktort, ráteszi a záródugót, jól elzárja kézzel, és mehet rá a teteje. És nem piszkálod. Elvan mint a befőt. Te meg használod a 2 lapos elektromosat.

Ha a gázt használnád:

Mindig el kell zárni a palack csapját. Csak akkor nyisd meg, ha a tűzhelyet is használod. Utána, elzárni.

Ha eresztene a gáz, szintén erős szaga van, akárcsak a vezetékesnek.

Ha palackot cserélsz, akkor a hollandinál a tömítést is cseréld le. Jól meg kell húzni kulccsal és ok. Nyitott csapnál megszimatolod, vagy megkened szappanos/mosószeres vízzel. Nem sokat használod, akkor nagyon sokáig elég lesz.

Cserélni cseretelepen, de szinte mindenhol van házhozszállítás is, csak meg kell kérdezgetni, hogy honnan lehet megrendelni.

2019. szept. 11. 01:04
 2/6 Fish1 ***** válasza:
22%

Úgy tudom, hogy nem lehetne emeletes házakban használni.

Volt egy albérlet, ahol tetőtérben laktunk és ott nem is engedte a tulajdonos.

De vannak erről cikkek is a neten, ha pl rákeresel arra, hogy "gázpalack emeleten".

2019. szept. 11. 04:14
 3/6 anonim ***** válasza:
58%

Én úgy tudom hogy EMELETES társasházakban a 2 Litert meghaladó éghető gázpalackot nem lehet tárolni/ illetve életvitel-szerüen ott ezt használni!

A Használhatóság csakis az alkalmi gépészeti-javítási munkáknál használatos munkához és annak is CSAKIS a munkavégzés idejére(!) szabad ott tartani ,és az arra levizsgázott személy (pl Lánghegesztő Kátrányburkoló) használhatja.

2019. szept. 11. 05:42
 4/6 anonim ***** válasza:
81%
Ha a konyha/főzőfülke falon, ajtón elhelyezett szellőzőráccsal össze van nyitva a közlekedővel, vagy nincs konyhai ajtó. Illetve a külső friss levegő bevezetése a konyhába szellőző rácson, légbeejtőn keresztül megoldott, akkor a GOMBSZ szerint szabályos a gáztűzhely elhelyezése szabályos.
2019. szept. 11. 09:29
 5/6 anonim ***** válasza:
66%
Nekünk világ életünkben palackos gáztűzhelyünk volt. Palack megnyit, begyújt, süt, főz, palack zár, tűzhely zár. Kb 10 évesen már tudtam kezelni.
2019. szept. 11. 13:42
 6/6 anonim ***** válasza:
74%
5-nek: és hányadik emelet volt? Itt arról van szó, hogy 4.-en.
2019. szept. 11. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!