Mit jelent a filteres kávéfőző? (Nem kapszulás)
Ezek a legolcsóbbak (5 ezer), a kotyogós után.
Munkahelyre vinném, ahol árammal tudnám működtetni és darált kávét akarok beletenni, de ez a filter nem tudom micsoda.
Azt hogy filterből főzi a kávét.
Ugyanúgy lehet vásárolni mint pl. a kapszulát.
Nem tudsz bele darált kávét tenni.
Még mindig lehet a "Szarvasi" szögletes kávéfőzőt kapni.
Olyat vegyél,drágább de nem bánod meg.
Olyan mint a filteres tea, csak kávè van benne. Inkább párnának is hívják.
A legtöbb eszpresszó főző, mint az említett szarvasi, tudsz darált kávèt beletenni ès lefőzni. Szokott lenni hozzájuk egy kis adapter/segèdeszköz, így a kávè párna is betehető. Vègül is ez egy előre kiadagolt kávè filterbe.
Sok mindent leírtak előttem, csak a lényeget nem.
Amit a filteres főz, az nem kávé, hanem csak egy barnás lötty.
Ugyanis nem nyomás alatt főzi, hanem csupán átcsurgatja a darált kávén a forró vizet.
Ha valódi -normális- kávét akarsz inni, akkor válaszd a kotyogót, vagy amit feljebb írtak a szarvasit. Azok nyomás alatt főzik.
Erősen ajánlott, hogy vásárlás előtt kóstold meg azt a fajta kávét, mert nem igazán olyan az íze mint a kotyogósnak.
Nagyon híg, nem túl erős.
Próbáld ki: egy lábos forró vízbe beleszórod a szokásos kávé mennyiséget. Állni hagyod pár percig, aztán leszűröd. Na pont ilyen ízű lesz a filteres is.
Szerintem ő erre gondolt:
https://www.youtube.com/watch?v=ZpBlgWDQVU0
Nálunk nincs elterjedve, németeknél viszont gyakori. Szerintem büntetés ilyet inni reggel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!