Kapszulàs kàvéfözö tényleg krémes kávét föz?
Anno Dolce Gusto Oblo kapszulás kávéfőzőm volt az az újra tölthető kapszulából jóval erősebb, iszont hab szegényebb kávét főzött mint az eredeti gyáriból.
Most másfél éve egy Bosch Tassimo Sunny típusú Tassimo kapszulás gépet nyúzok, ez teljesen ugyanazt a minőséget nyújtja eredeti és újra töltött kapszulával is: egyformán habos és erős kávét csinál. Ez egy általa újra tölthető kapszulából főzött Auchan saját márkás kávéból : [link]
Az újratölthetővel nem fog krémes kávét főzni. (A szűrőn is múlik, a tömörítésen, őrlésen)
Pont az a kapszulás lényege, hogy előre be van készítve a megbízható minőségű kávé. Ha amúgy is töltenéd, akkor ne szivasd magad az utángyártott kapszulával. Hanem eleve adagolható főzőt vegyél. A crema (bár ez nem "igazi" crema) a kávéfőző szűrőjének kialakításától függ. Ez benne szokott lenni a termék leírásnál. De mindjárt keresek linket is
Nem találok sajnos. De iránymutatónak: 15 bar-os gépet és ún duplafalú szűrőt keress. Ha ezek megvannak, lesz krémes kávéd
is. Saccra 25-30.000-től indul egy normális gép. (Az ilyen 4bar-os momert szerintem felejtős. Abban az árkategóriában már inkább maradnék a kotyogósnál)
Semmi értelme tölteni a kapszulákat. Nem lesz olyan, mint a "gyári". Nem erre találták ki.
Sokkal jobban jársz egy karos eszpresszó géppel (nem szarvasi). Használtan ugyan annyiba kerülnek, mint egy új kapszulás gép és nem 20.000 Ft/kg kapszulával megy, hanem sima őrölt kávéval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!