12 éve megengedtem lányomnak, hogy amíg egyetemre jár, üres lakásomban lakjon, (a rezsit én fizettem). Most szeretném eladni a lakást (ahová nincs bejelentkezve) de ő nem akar kiköltözni. Szomorú de, hogy tudom kitenni?
Beszélj vele itt.
Ő is írt ki kérdést erről.
Tulajdon lányodat kitenni a saját lakásodból?
Nóóórmááális?
Megmondod neki hogy ez és ez van.
Ha normális felfogja, ha nem, akkor csak add el így, úgy is ki kell költöznie, tenni nem tud semmit.
Nagyon egyszerű. Megmondod neki, hogy az úgy nem megy, hogy végig te fizetsz "mindent" helyette, ő meg élősködik. Ha betejezte tanulmányait, akkor van annyira idős, hogy megtanuljon a saját lábára állni.
Ne legyen lelkiismeret furdalásod emiatt, mert a te házad, nem az övé. Persze, lányod és segítened kell, de amint látod, ha örökké így segítesz, akkor elvárás lesz egy idő után. Ami ilyen korban már hiba.
#7 vagyok, ha nagyon kemény akarsz lenni, akkor azt is megteheted jogilag amit előttem javasolnak, hogy amíg nincs ott, lecseréled a zárat. Mivek nincs bejelentve, tulajdonképpen még a rendőrt is ráhívhatod csak úgy.
De ha nem akarod, hogy megutáljon, nem javaslom.
A lakás érték. Nem adnám el a jelenlegi piaci helyzetben.
Beszéld meg a lanyoddal, hogy fizesse a rezsit pl.
A szomorú, hogy lakhatast tudnál a lányodnak biztosítani, de kitenned az utcára.
A törvény szerint, nem vagy köteles a nagykorú gyerekedet támogatni, semmivel
Vagyis egyetlen szóval kiteheted a szűrét.
De javaslom, hogy keress egy ügyvédet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!