Milyen légkompresszort vegyek kisebb otthoni munkákra?
Minimum 50 literest, két hengerest és 10bar-os legyen.
Egyhengeres 50 literes 8bar-os kompresszorom meg se mozdította a csavarokat kerék cserénél, pedig több fajta (kértem kölcsön) légkulccsal is próbáltam.
Aztán vettem egy két hengeres 10bar-ost, az már egyből leszedte a csavarokat. Kell a folyamatos nyomás egy légkulcsnak, hogy mindig ugyan olyan erővel tudja ütni a csavart. Egy 25 literes tartályból kb 5 másodperc alatt kifogy az a nyomás ami egy légkulcsnak kellene.
Viszont robogó főtengelyről a csavart lehet a 25 literes is leszedné, bár én mindenképp minimum 50 literest vennék.
Az 50 literes 8 baros kompresszornak elégnek kell lennie ilyen célokra, már csak azért is, mert a legtöbb légkulcs üzemi nyomása 6-6.5 bar körül van.
A legtöbbször a túl kicsi keresztmetszetű vagy túl hosszú légtömlő használata okozza a légkulcsok gyenge működését. Ezeken nem tud annyi levegő átáramlani, mint amennyire szüksége lenne a kulcsnak.
Legalább 10 mm belső átmérőjű tömlő kell, de 20 m hosszúság felett még akár ettől is vastagabb.
Itt még van némi információ:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!