Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen légkompresszort vegyek...

Milyen légkompresszort vegyek kisebb otthoni munkákra?

Figyelt kérdés
Robogó és autó szereléshez kellene elsősorban, tehát leginkább légkulccsal és fújatópisztollyal használnám. Maximum annyit kellene bírnia egy "töltéssel", amíg két kerekét az autónak leszedem. Erre elég 25literes tartály 8bar?
2019. júl. 9. 22:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Minimum 50 literest, két hengerest és 10bar-os legyen.

Egyhengeres 50 literes 8bar-os kompresszorom meg se mozdította a csavarokat kerék cserénél, pedig több fajta (kértem kölcsön) légkulccsal is próbáltam.

Aztán vettem egy két hengeres 10bar-ost, az már egyből leszedte a csavarokat. Kell a folyamatos nyomás egy légkulcsnak, hogy mindig ugyan olyan erővel tudja ütni a csavart. Egy 25 literes tartályból kb 5 másodperc alatt kifogy az a nyomás ami egy légkulcsnak kellene.

Viszont robogó főtengelyről a csavart lehet a 25 literes is leszedné, bár én mindenképp minimum 50 literest vennék.

2019. júl. 9. 23:30
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2019. júl. 9. 23:49
 3/4 anonim ***** válasza:
55%

Az 50 literes 8 baros kompresszornak elégnek kell lennie ilyen célokra, már csak azért is, mert a legtöbb légkulcs üzemi nyomása 6-6.5 bar körül van.

A legtöbbször a túl kicsi keresztmetszetű vagy túl hosszú légtömlő használata okozza a légkulcsok gyenge működését. Ezeken nem tud annyi levegő átáramlani, mint amennyire szüksége lenne a kulcsnak.

Legalább 10 mm belső átmérőjű tömlő kell, de 20 m hosszúság felett még akár ettől is vastagabb.

Itt még van némi információ:

[link]

2019. júl. 10. 09:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Szuper link! Közben akksis ütvefúrón is elgondolkoztam, de olyan ami kellően erős, abból az árból kijön egy hobbi szintű légkompresszor teljes felszereléssel, ami sokkal több lehetőséget ad..Viszont az akksis szerszámot könnyen tudom tárolni és szállítani. Panelban lakom, emésztgetem. Hasznos válaszok, köszönöm!
2019. júl. 10. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!