Inverteres hegesztőt, esetleg kisebb kiegészítéssel, lehet e ponthegesztésre használni?
Ha jól emlékszem kiszuperált mikrosütő alkatrészekből csinált valaki ponthegesztőt.
Vagy kell rendelni fillérekért az aliexpresszről. Ott alkatrészeket is lehet venni, pl. ponthegesztő fejet.
Azért reménykedek a hegesztőtrafómba, mert rövidzár védett, tud max. 120 A-t, és ha leragad a pálca, azért azt ki tudja pirosítani. De hogy ez elég lenne két vékony lemezen egy-egy pont megolvasztásához, azt nem tudom. Talán időzítési, időtartam problémák is lehetnek.
Minden esetre, a „ponthegesztő fej” jó nyomnak tűnik. Ha nem túl drága. akkor egy próbát megérne. De milyen néven kéne rákeresni?
make spot welder néven jópáran csináltak köztük én is. Egy mikró sütő trafó szekunder tekercsét(sok menetes) kell lecserélni összesen 2 menetre ami viszont kisújnyi vastag kábelből áll. A primer 220v-os tekercs része nem sérülhet!
Ezt a kört egy mikró kapcsolóval tudod bekapcsolni,a kb 0.5 -1 sec kapcsolást kézzel is lehet működtetni.
https://www.youtube.com/results?search_query=microwave+trans..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!