Milyen vastag OSB lap bír el egy embert?
Figyelt kérdés
Ha padlónak akarok használni OSB lapot, alátámasztva vastagabb faléccel, akkor milyen vastagságú OSB lap kell? Van valakinek erre tippje? Mondjuk egy 15 milliméteres már elbírná egy ember súlyát, hogy az ne szakadjon be alatta?2019. júl. 9. 07:55
1/7 anonim válasza:
Attól függ, milyen sűrűn van alátámasztva.
2/7 A kérdező kommentje:
kb. 60-70 centinként
2019. júl. 9. 08:45
3/7 anonim válasza:
30cm táv 5ös léccel, esetleg, de hosszútávon az sem túl stabil, attól is függ, cipekednek e rajta.
4/7 anonim válasza:
Nekünk 3 cm-es volt letéve 50cm-es hálózással 12m2-en.
Én 100kg vagyok.
5/7 anonim válasza:
30 cm-enkénti kiosztással megfelelő teherbírású alátámasztás esetén tök mindegy az OSB vastagsága. Már a 112 mm-es is elosztja annyira a súlyt, hogy nem fog vetemedni, vagy törni.
6/7 anonim válasza:
A 15 mm-s már elbír.
Apám a melléképület padlását anno 1 centissel borította,90 centinként vannak a gerendák. Hát...négykézláb már voltam rajta,hajlik,huppog rendesen.
7/7 anonim válasza:
Annyira nem gyenge mint amennyire gondolná az ember,a 15-ös 50centis lécezéssel már simán elbír 100-150 kg-ot, a gond csak az hogyha gyakran van rajta mászkálva meggyengülhet. Én a helyedben 2db 10-est raknék egymásra,a toldásoknál átfedéssel 40 centis lécezéssel,a lécek mentén kb 30-40 centinként lecsavarozva. Ha a 2réteg OSB közé kensz ragasztót még erősebb/stabilabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!