Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szellőző ventilátor füröszobába?

Szellőző ventilátor füröszobába?

Figyelt kérdés
be szerelhetem ha bent gáz bojler van ?

2019. máj. 27. 21:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha kéményes a bojler akkor nem szabályos és szükségtelen is. Mert így megoldott a szellőzés a kémények keresztül.

Ha nem kéményes, akkor igen. Ez esetben egy ∅150-esre lesz szükséged. Az elszívott levegőt pótolni is kell valamilyen légbevezetővel.

2019. máj. 27. 22:07
 2/4 A kérdező kommentje:
es ha csak ugy használom hogy nyitot ablaknál müködtetem ? az elég a levegö potláshoz?
2019. máj. 27. 22:10
 3/4 anonim ***** válasza:
50%

A fürdőszobai szellőző ventillátort ablaktalan fürdőkben a páralecsapódás ellen szokták felszerelni. Nincs köze a fűtésrendszerhez.

Nálam is van a zárt égésterű kondenzációs kazán mellett. Az enyém kézzel kapcsolható és ha nagyon forró vízben fürdök, kirántja a párát, így nem lesz fürdés után vizes a fal, a tükör, stb.

2019. máj. 28. 10:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Mindkét hozzászólónak igaza van, kedves Kérdező. Zárt rendszerű bojlerrel egyidejűleg működtethető páraelszívó, nyílt rendszerű tüzelőberendezéssel egyidejűleg nem.

Épületgépész szakember tud neked megfelelő légutánpótlást méretezni. Az, hogy csak "nyitott ablaknál működtetem majd" ez nem életszerű: gondolom, mínusz tíz fokban nem fogsz nyitott ablaknál fürdeni, ugye.

2019. máj. 28. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!