Fűkasza levegőszűrő szivacsára tehetek 2t full
szintetikus olajat?
Figyelt kérdés
Demon fűkasza, és most látom, gyárilag nem is olajozták be!
2019. máj. 18. 15:41
1/10 anonim válasza:
Igen és ajánlom.Ez is megfelel,de tovább megmarad benne a motor,vagy hajtómű olaj.Átitatod vele,majd alaposan kinyomod belőle.Vagy benzinnel felhígítod kismennyiségben és úgy kinyomkodva visszateszed.Ez utóbbinál nem muszáj annyira kinyomkodni.
2019. máj. 18. 15:57
2/10 A kérdező kommentje:
Kedves 1.!
Van mannol 10w-40 (dízel) és mannol 10w-40 (benzin) motorolaj, illetve a stihl super hp, melyiket rakjam rá?
2019. máj. 18. 16:18
3/10 anonim válasza:
igen
2019. máj. 18. 18:09
4/10 anonim válasza:
Jó a 2t olaj.Ez csak azért kell,hogy a por jobban megragadjon a szivacson .
2019. máj. 18. 19:17
5/10 anonim válasza:
Ja aztán meg ne engedje át a levegőt se. Nagyon jó ötlet, igazából nem is azért van a levegőszűrő. Azért nem olajozták be, mert nem kell.
2019. máj. 18. 19:49
6/10 anonim válasza:
Igaza van az előzőnek. Szerintem minden fűkaszára igaz, de a kínaiakra egész biztosan, hogy nem olajos szűrőjük van, hanem száraz.
Kerestem most pár használati utasítást a neten, de mindegyiknél csak annyit írnak, hogy ütögetéssel ki kell tisztítani a szivacsból a port, és ennyi.
2019. máj. 21. 10:03
7/10 anonim válasza:
Simán átmegy rajta a levegő,ha még olajos is.Nem folytja,mert nem papír.A sima szivacson simán átmegy a víz,de a papír szűrőn nem.A papír nem szabad,hogy olajos legyen.A szivacson jóval nagyobbak azok az áteresztő lyukak.Ha nem olajoztam be,akkor jóval kevesebb volt benne por,de azok is csak nagyobb szemcsék és a mosásra használt benzin is világosabb volt,mert az alján volt a porból.Mikortól beolajozom azóta teljesen fekete a mosóbenzin és rengeteg apró lebegő szemcse is van már benne mosáskor,de nem változott a fogyasztás,teljesítmény.Évek óta olajozom,de csak a szivacsszűrőket.
1-es voltam
2019. máj. 22. 19:25
8/10 anonim válasza:
A fűkaszagyártó cégeknek nem sokba telne beleírni, hogy olajozzuk a szivacsot. Ha ezzel jobb lenne a gépeknek. Mégse írják bele, vagyis ennek nyilván oka van.
További használati utasításokat kerestem, és mindben azt olvastam, hogy port kiütögetni, kifújni. Ami lehetetlen lenne olajozás esetén.
2019. máj. 23. 05:13
9/10 anonim válasza:
Miért gondolja itt bárki is hogy egy kétütemű benzines fűkasza az bármiben is külöbözik bármilyen kétütemű motorra jellemző dologtól? Ha a robogó szivacsos légszűrőjét, az Endurok szivacsos szűrőjét, de még a Babettáét is légszűrőolajjal kell átitatni, akkor a fűkaszáét is... 2 féle légszűrő látezik a papírbetétes és az olajjal átitatott szivacsbetétes. Ha nem akarod pár évente hengerfuratásra meg dugattyúcserére vinni akkor csak olajozd be szépen ;) És ne érdekeljen egy kínai félrefordított marketing használati utasítás.
2020. máj. 2. 01:22
10/10 anonim válasza:
A fűkaszák többsége kétütemű, aminek a légszűrő szivacsát felesleges olajozni, mert működés közben visszaköpköd annyi olajat, hogy magától beolajozódik és pont csak annyira, amennyire kell neki. Pénzkidobás külön olajozgatni, mert amúgyis az lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!