Hamarosan benzines láncfűrészt veszek (első benzin motoros gépem lesz), a benzint fél szintetikus, vagy full szintetikus motorolajjal keverjem be, gondot okoz a motornak, ha félszintetikussal keverem?
Szintetikusat használj.
Szintetikust csak.Jobban kíméled a gépet.
Hagy ne írjam le,hogy miért.Annyit azért,hogy már több gyártó is ezt az olaj fajtát ajánlja a gépeikbe.
Kiváló a Husi és Stihl olaja is,csak drága.Ha XP felirat van az olajos dobozon,akkor szintetikus.
Az lényegtelen, mennyire drága, nem számít, csak hogy FULL SZINTETIKUS legyen és azzal kell bekeverni.
Mindenki válaszát köszönöm! :)
Külön +1 jár neked a HASZNOS CIKKÉRT! :D
Hálás köszönet!
Én 3 hete vettem életem első benzines láncfűrészét.
Nevenincs márkájú,de arra jó,h megtanuljam kezelni,karban tartani,és a ház körüli munkákat megcsináljam.Idővel majd komolyabbra váltok.
95-ős EVO-hoz McCulloch Universal olaj 2T LS olajat kevertem.
A munka kezdetén még kicsit dadogott a gép,de aztán belejött,nem volt gond.
Fantom83
Köszi :)
Fantom83
Úgy érted, hogy indításnál torpant a gép, alapjáraton meg mintha le akarna állni?
Könnyen berántottam,de alapjáraton párszor lefulladt.
Amikor vágtam vele,és kapta a fordulatot nem volt gond,tette a dolgát rendesen.
Arra tippelek,h még a teszt üzemanyag keveredhetett az új töltéssel.
Mivel azt az olajat amit a papírja ír,nem tudom beszerezni(Stihl-t pedig nem áldozok bele),így folyamatosan 25:1-hez aránnyal fogja kapni a "Meklód" olajat.
Még annyit tennék hozzá a kis történetemhez,h vettem hozzá a héten 2250Ft-ért egy csillagkerék zsírzót,ami már a teszt alatt megadta magát.
Mindenhol köpte a zsírt,csak a végén nem,ahol kellene,és a szilikon dugó kihúzó része elszakadt,amikor ki akartam húzni.(na ez jól sikerült elsőre)
Maradt a kb. 50Ft-os fecskendő+zsír megoldás,ami tökéletesen bevált.
Milyen típusú gépet vettél?
Közbe néhány erdész ismerősömre rákérdeztem, mondták, hogy STIHL HP Super olajat vegyek, 1L 3500.-
Azt is mondta nekem az egyik illető, hogy ha 1:25-be határozzák meg papíron a keverési arányt, nyugodtan bekeverhetem 1:30-ba, majd kb 20 üzemóra után 1:40-be mehet a szufla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!