Mi történhet, ha véletlenül átfúrom az áramkábeleket a házban?
Ha a pisztolyfúród szigetelt műanyag részeit fogod akkor meg nem ráz. Persze a megfúrt kábel elszakadhat, vagy elég ha csak a keresztmetszete csökken le a sérüléstől és akkor meg egy bizonyos áramterhelésnél fog elolvadni.
Hobbi elektronikában jártas ismerősöd pár száz Ft-ból is összedobott volna egy vezetékkeresőt. Akár hangszóróban hallhattad volna az 50 Hz berregését ha közel a vezeték.
1. Sajnos nincs ilyen ismerősöm, szóval maradt ez a megoldás.
A helyzet az, hogy a megvett műszerem, a kijelölt résznél nem jelezz, hogy vezeték lenne ott, csak némi fémet, ezért gyanakszom, hogy mélyebben ott van kábel.
2.Akkor is megrázhat, ha csak azon a részen kapcsoló kábele megy a világitótesthez?
3. Melyik az az app? Mert ilyrn metal detectoros appokat néztem, de az ott nem jelzett, ahol volt kábel, és a műszer pedig azonnal csipogott rá.
Esetleg ha ezt kérdeznéd:
Cső, van egy XY típusú műszerem, ezzel hogyan tudom megtalálni a falban az élő vezetéket?
Amúgy nem kell megráznia, elég ha szikrázik egyet, te meg ijedtedben leesel a létráról, vagy eldobod a fúrógépet rá a nagylábujjadra és eltörik.
Nekem is van "áramkereső" műszerem, de 1-2cm-nél mélyebbre nem lát. Én úgy csináltam ahol gyanús terület volt, hogy egy csavarhúzóval óvatosan elkezdtem a vakolatot kézzel "kifúrni" vagyis egy lyukat mélyíteni. Azzal meg lehet érezni, ha valami puhább van előtte, pl. a műanyagcső, vagy maga a vezeték szigetelése. Ha már eléred a téglát, akkor ugyanabba a lyukba mehet a fúró, a téglába már nem lessz vezeték.
A 2-esnek meg üzenem, hogy ÉV relével is üt az áram akkorát mint egy lórúgás, csak a relé néhány milisec alatt leold, és nem halsz bele. Tudod piszokgyors ez az áram, sokkal gyorsabb az ÉV relétől is.
Puritan, köszönöm mindenképpen kipróbálom.
Viszont ahová kellene fúrnom az kő, egy ideig megtalálja a műszer az élő vezetéket majd hirtelen eltűnik, szerintem az átvezetve van a falban. Szóval nem hiszem, hogy vezetékre bukanok, vagyis remélem, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!