Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi történhet, ha véletlenül...

Mi történhet, ha véletlenül átfúrom az áramkábeleket a házban?

Figyelt kérdés
Megrázhat? Vettem műszert 20000 ft-ért, de nem bízom benne 100%-ban.
2019. máj. 9. 11:29
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha a pisztolyfúród szigetelt műanyag részeit fogod akkor meg nem ráz. Persze a megfúrt kábel elszakadhat, vagy elég ha csak a keresztmetszete csökken le a sérüléstől és akkor meg egy bizonyos áramterhelésnél fog elolvadni.

Hobbi elektronikában jártas ismerősöd pár száz Ft-ból is összedobott volna egy vezetékkeresőt. Akár hangszóróban hallhattad volna az 50 Hz berregését ha közel a vezeték.

2019. máj. 9. 11:39
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha van FI relé, nem fog megrázni, mert amint elindulna az áram a testedbe leold. Max kicsit megcsíp. Ha nincs, jó esetben a megszakító leold, ha zárlatot okozol (a nulla és a fázis összeér a fúrófejen át), rossz esetben (ha csak a fázist fúrod át) megrázhat.
2019. máj. 9. 11:42
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
A telefonodra ingyen le tudsz tölteni appot ami mutatja a falban, hogy merre van a kábel.
2019. máj. 9. 12:09
 4/8 A kérdező kommentje:

1. Sajnos nincs ilyen ismerősöm, szóval maradt ez a megoldás.

A helyzet az, hogy a megvett műszerem, a kijelölt résznél nem jelezz, hogy vezeték lenne ott, csak némi fémet, ezért gyanakszom, hogy mélyebben ott van kábel.

2.Akkor is megrázhat, ha csak azon a részen kapcsoló kábele megy a világitótesthez?

3. Melyik az az app? Mert ilyrn metal detectoros appokat néztem, de az ott nem jelzett, ahol volt kábel, és a műszer pedig azonnal csipogott rá.

2019. máj. 9. 12:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Esetleg ha ezt kérdeznéd:

Cső, van egy XY típusú műszerem, ezzel hogyan tudom megtalálni a falban az élő vezetéket?

Amúgy nem kell megráznia, elég ha szikrázik egyet, te meg ijedtedben leesel a létráról, vagy eldobod a fúrógépet rá a nagylábujjadra és eltörik.

2019. máj. 9. 19:31
 6/8 puritan ***** válasza:

Nekem is van "áramkereső" műszerem, de 1-2cm-nél mélyebbre nem lát. Én úgy csináltam ahol gyanús terület volt, hogy egy csavarhúzóval óvatosan elkezdtem a vakolatot kézzel "kifúrni" vagyis egy lyukat mélyíteni. Azzal meg lehet érezni, ha valami puhább van előtte, pl. a műanyagcső, vagy maga a vezeték szigetelése. Ha már eléred a téglát, akkor ugyanabba a lyukba mehet a fúró, a téglába már nem lessz vezeték.

A 2-esnek meg üzenem, hogy ÉV relével is üt az áram akkorát mint egy lórúgás, csak a relé néhány milisec alatt leold, és nem halsz bele. Tudod piszokgyors ez az áram, sokkal gyorsabb az ÉV relétől is.

2019. máj. 9. 22:28
 7/8 A kérdező kommentje:
4. Tudom, hogy kell megkeresni az élő vezetéket, elolvastam az útmutatást. Viszont az a terület gyanús, mivel élő vezetéket nem is, de fémet jelez a szerkezetben.
2019. máj. 9. 23:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Puritan, köszönöm mindenképpen kipróbálom.

Viszont ahová kellene fúrnom az kő, egy ideig megtalálja a műszer az élő vezetéket majd hirtelen eltűnik, szerintem az átvezetve van a falban. Szóval nem hiszem, hogy vezetékre bukanok, vagyis remélem, hogy nem.

2019. máj. 9. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!