Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Valami kreatív ötlet amiből...

Valami kreatív ötlet amiből meg lehet élni?

Figyelt kérdés
Szeretek itthon kreatívkodni de egyre kevesebb a szabadidőm a munkám miatt.Szeretném lecserélni egy olyanra amit szeretnék is tehát kézműveskedni!Van valami ötletetek hogy mit kellene csinálnom amit el is tudok adni?(horgolni,kötni,varrni nem tudok)
2019. máj. 5. 16:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Házi szappanfőzés, kozmetikai kencék készítése, levendulából készült illatosítók, lakásdíszek, gravírozható fémlapocskák nyakörvre, szobaajtóra, névre szóló akármicsodák pl. fakanalak, bögre-, pohár-, tükördíszítés, drótból hajtogatni gyertyatartót, ilyesmik. Hirtelen ezek jutottak eszembe.
2019. máj. 5. 16:34
 2/9 A kérdező kommentje:
És ezeket veszik az emberek?Ezek közül szerintem a szappan az amit mindenki használ és beválhat!
2019. máj. 5. 16:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A házi kencèk nem olyan egyszerűek. De nem hinnèm, hogy ezekből meglehetne èlni.
2019. máj. 5. 16:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, azokat csinalhatod munka mellett, mert ilyen hazi kreativkodasbol 99% hogy nem fogsz megelni.
2019. máj. 5. 16:57
 5/9 A kérdező kommentje:
Egyik volt osztálytársam (még álltalánosban) most a férjével abból élnek hogy ilyen plüssállatokat varrnak és küldik szét sok országba!
2019. máj. 5. 17:01
 6/9 Fantom83 ***** válasza:

Szerintem még zsebpénznek is esélytelen a kreatívkodás.

A gravírozásokat üvegre,fémre ma már házi készítésű CNC-vel csinálják,vagy aki olyan munkahelyen dolgozik 1 perc alatt beleégeti lézerrel a savállóba a nevet,vagy házszámot is...

Ha barkácsolni akarsz virágtartókat,stb bele kell pumpálnod a saját pénzedet,az benne áll,és vagy el tudod adni,vagy nem. Ha nem mehet a kazánba.

Ha másodállást akarsz csempézzél,vezess villanyt,tetőfedést,ereszcsatornázást,festést vállalj.

Egyre kevesebb van a szakikból.

2019. máj. 5. 17:20
 7/9 anonim ***** válasza:
59%

A 3-4-6-os válasz adói akár a szüleim is lehetnének. Vagy bármilyen "átlag" ember. De nem támadni akarok, ezt nevelték belénk. Belénk, hogy ne kockáztassunk. "Tanulj rendes szakmát", vagy "diplomázz le, legyen rendes melód". Azért valljuk be, nem is mindenkinek való az önmegvalósítás. Ha ezen a szón felkapja valaki a fejét és puffog, akkor róla van szó. (Lehet lepontozni).

Én is sokáig elhittem, aztán hobbi zenész lettem, egyre több mindent feladtam érte. Majd zenei producer lettem és bekerültem ghost producernek több projekt háta mögé és ha elárulnám, hogy mennyit keresek, akkor még jobban lepontoznátok, mert azt hinnétek, hogy kamuzom.

De ismerek olyan szobafestőt aki kézzel varrt holmikat árul az Etsy-n és világhírű lett belőle (szándékosan nem írok konkrétumot). De van olyan barátom aki a Bosch-tól lépett ki mérnöki pozícióból és számítógépes játékokat tervez freelancerként.

Szóval csak közhelyes (de igaz) dolgokat tudok mondani ennyi tapasztalattal:

Legyél valamiben jobb, egyedibb, gyorsabb és/vagy olcsóbb, mint a konkurencia és meg fogsz tudni élni abból amit szeretsz. Marha fontos, hogy szeresd, mert ha már Te választod a hivatásod, akkor a minimum, hogy szeresd és ne kényszerből (főleg anyagi kényszerből) csináld. Még egyszer mondom, HA! választhatsz.

Egyébként manapság "kézműves forradalom" van. Az automatizálás korában minden kézzel, egyedileg készített dolog egyre értékesebb. Itt a kérdés, hogy milyen "imidzset" tudsz köré építeni, eladja-e a dolog (termék vagy szolgáltatás) magát, vagy kell-e bele reklám. Stb...de innen már el tud indulni aki tényleg akar és képes rá. Sok siker és szép életet mindenkinek, aki pedig negatív annak kívánom, hogy tényleg így is boldog legyen, vagy ha nem, akkor legyen lehetősége váltani, mert nincs is annál jobb, hogy szereted amit csinálsz, ha már végigdolgozod az életed.

2019. máj. 7. 05:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez szep es jo, de eddig nem lattam meg a pozitiv oldalat.

Es lattam mar jo par kézműves dolgot, sot mi is probalkoztunk.

Évente tobbszor van kézműves vásár is, es az emberek megnezik, de alig vesznek valamit.

2019. máj. 7. 05:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Vásárokra az emberek azért járnak, hogy időt üssenek el, a gyártók meg általában presztízsből, illetve szakmai találkozások miatt, azok nem arra vannak, hogy ott teremtsd meg az egzisztenciád. Mármint ha a klasszikus szezonálisan rendezendő XY koncepció alatt megrendezett vásárokra gondolsz. De a "hétvégi piacos" vásárok szintén felejtősek.

A nagy számok törvénye alapján hány potenciális vásárló lehet? Szerintem a standot többe kerül kibérelni...

Online kell értékesíteni, 2019 van.

Ha magyarországban gondolkozik valaki, akkor a meska.hu, ha globálisan, akkor etsy.com, ha pedig szolgáltatást nyújtana valaki, akkor a freelancer.com a legjobb kiindulási pont.

2019. máj. 7. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!