Mivel lehetne megakadályozni hogy szét NE repedjen a fa?
Figyelt kérdés
Kivágtunk 1 cseresznyefát és az 1ik törzsét hosszába félbe lett vágva hogy jólesz széknek vagy valaminek
Nem fog szét repedni?
Ha igen meglehet ezt akadályozni valamivel?
2010. júl. 5. 10:50
1/5 anonim válasza:
Szerintem nem lehet megakadályozni ne hirtelen szárítsd ennyi. Rakd fel a padlásra aztán majd ránézel pár hét múlva, ha repedezik nem tudsz mit csinálni. Különben inkább keress fel egy asztalost és kérdezd meg tőle,de szerintem nem fog repedni.
2/5 A kérdező kommentje:
hát apadlásunkon ha nincs 30 fok akkor -10 van :D
beraktam a 2 darabot 1 fa tövébe ott árnyékban csak lassan szárad
2010. júl. 5. 11:04
3/5 anonim válasza:
ha azt szeretnéd hogy száradjon ahhol először is egy jóól szellőző helyre kell rakni, én asztalos vagyok, igazából a legjobb az lenne ha fel vágatnád deszkákba és máglyába raknád. Amíg vizes ne kezdj vele dolgozni!
4/5 otletbutor válasza:
Igen ahogy az előttem szóló is mondta a legjobb az ha felvágatod deszkákra, teszel közéjük léceket és kiszárítod. Minimum kell neki fél év, utána érdemes megmutatni asztalosnak hogy jó e már. Ritkán szoktak az anyag végébe vaslemezt, vagy kampót beleütni hogy meggátolja a nagy repedést. De ez nem mindig indokolt. Sok sikert!
5/5 CINKE PAPA válasza:
Én egy fafaragó vagyok és szobrászattal is foglalkozom.Azt mondom először is próbáld összahasonlítani a saját tested a fával,hogy miben hasonlít.Lehet hogy furcsán hangzik de így van.Vagyis mi történik veled ha kifekszel a napra?,a bőröd leég és megrepedezik.És ha egy fa alá fekszel?? hát előbb utóbb megázol, a bőröd összezsugorodik. amikor bedig újra megszárad ujra kezdődik a megégés. Na szóval mivel szoktad védeni a bőrödet??kitalálhatom? valamilyen fajta olajjal. Mert az meggátolja a leégést és érdekes de ha az eső esik és olajozva vagy egyszerüen lepereg a bőrödről a víz.A cseresznyefának hajszál repedései vannak legfőképpen a bütü részénél.apró buborékokat képzelj el amik a meleg hatására szétdurrannak.ezt kell meg akadályozni.A leghűvösebb helyet megkeresni és olajjal kezelni !!!!így nem éri a sziácsrészét sem hő sem víz. Régen a királyoknak a faszobrászai földbe ásták a rönköket.De több módja is van a szárításnak.ez attól is függ mekkorák a fájaid. most csak ezt írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!