Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mivel lehetne megakadályozni...

Mivel lehetne megakadályozni hogy szét NE repedjen a fa?

Figyelt kérdés

Kivágtunk 1 cseresznyefát és az 1ik törzsét hosszába félbe lett vágva hogy jólesz széknek vagy valaminek

Nem fog szét repedni?

Ha igen meglehet ezt akadályozni valamivel?

2010. júl. 5. 10:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet megakadályozni ne hirtelen szárítsd ennyi. Rakd fel a padlásra aztán majd ránézel pár hét múlva, ha repedezik nem tudsz mit csinálni. Különben inkább keress fel egy asztalost és kérdezd meg tőle,de szerintem nem fog repedni.
2010. júl. 5. 11:02
 2/5 A kérdező kommentje:

hát apadlásunkon ha nincs 30 fok akkor -10 van :D

beraktam a 2 darabot 1 fa tövébe ott árnyékban csak lassan szárad

2010. júl. 5. 11:04
 3/5 anonim válasza:
ha azt szeretnéd hogy száradjon ahhol először is egy jóól szellőző helyre kell rakni, én asztalos vagyok, igazából a legjobb az lenne ha fel vágatnád deszkákba és máglyába raknád. Amíg vizes ne kezdj vele dolgozni!
2010. júl. 5. 16:03
 4/5 otletbutor válasza:
Igen ahogy az előttem szóló is mondta a legjobb az ha felvágatod deszkákra, teszel közéjük léceket és kiszárítod. Minimum kell neki fél év, utána érdemes megmutatni asztalosnak hogy jó e már. Ritkán szoktak az anyag végébe vaslemezt, vagy kampót beleütni hogy meggátolja a nagy repedést. De ez nem mindig indokolt. Sok sikert!
2010. júl. 10. 00:28
 5/5 CINKE PAPA válasza:
Én egy fafaragó vagyok és szobrászattal is foglalkozom.Azt mondom először is próbáld összahasonlítani a saját tested a fával,hogy miben hasonlít.Lehet hogy furcsán hangzik de így van.Vagyis mi történik veled ha kifekszel a napra?,a bőröd leég és megrepedezik.És ha egy fa alá fekszel?? hát előbb utóbb megázol, a bőröd összezsugorodik. amikor bedig újra megszárad ujra kezdődik a megégés. Na szóval mivel szoktad védeni a bőrödet??kitalálhatom? valamilyen fajta olajjal. Mert az meggátolja a leégést és érdekes de ha az eső esik és olajozva vagy egyszerüen lepereg a bőrödről a víz.A cseresznyefának hajszál repedései vannak legfőképpen a bütü részénél.apró buborékokat képzelj el amik a meleg hatására szétdurrannak.ezt kell meg akadályozni.A leghűvösebb helyet megkeresni és olajjal kezelni !!!!így nem éri a sziácsrészét sem hő sem víz. Régen a királyoknak a faszobrászai földbe ásták a rönköket.De több módja is van a szárításnak.ez attól is függ mekkorák a fájaid. most csak ezt írtam le.
2017. jún. 2. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!