Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » CRT ólomüvegböl ólom visszanye...

Vspuma kérdése:

CRT ólomüvegböl ólom visszanyerés?

Figyelt kérdés
CRT monitorok ólomüvegének újrahasznositása, az ólom visszanyerése lehetséges úgy, hogy olvasztókemencében olvadásig melegitjük az üveget? Kicsapódhat igy az ólom mint fém?

2019. febr. 17. 19:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem.
2019. febr. 17. 19:16
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha nem, akkor esetleg van valakinek jobb ötlete kinyerni az ólmot?
2019. febr. 17. 19:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Miért is van erre szükség?
2019. febr. 18. 12:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem éri meg kinyerni belőle az ólmot. Csak néhány százalék benne az ólom, az is oxid formájában. Még ha ki is nyernéd, akkor is redukálni kellene a fém ólom előállításához.
2019. febr. 18. 13:21
 5/8 A kérdező kommentje:
Kizárólag a kiváncsiság miatt szeretném, mivel olvastam valahol, hogy egy CRT 2-6kg ólmot is tartalmazhat. Az újrahasznositás pedig mindig is érdekelt. Köszönöm a válaszokat.
2019. febr. 18. 19:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Szedtem már szét crt monitort, kizárt, hogy az üveg ennyi ólmot tartalmazzon.
2019. febr. 18. 20:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Én is csak másodkézböl olvastam ezt. A lényeg itt maga a visszanyerés lehetőségének megismerése, de amennyiben nem lehet házi körülmények között úgy lényegtelen is.
2019. febr. 19. 18:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Kb. 20% ólmot tartalmaz. Ez nem rossz, viszont házilag nagyon nehézkes kinyerni, ráadásul több száz tonna feldolgozása térül csak meg.
2019. febr. 20. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!