Ólmot lehet "kovácsolni"?
Egyszerűbb ha veszel egy pár tárcsás kézi súlyzót. Ha mindenképpen barkácsolni akarsz, inkább csináld vasból.
Bontott teherautó alkatrészek között vannak méretes darabok.
Az ólom mérgező.
Haver!!!
Ezt ne akard!
Elsőre azért mert az olómból 1g jut a szervezetedbe akkor már halott vagy.És ha felhevíted az olmot akkor az gőzölög és azt belélegzed.
Ehelyett adok hasznosabb és olcsóbb ötleteket:
Ha van hulladék vasad,akkor kipontozod a közepét hogy körzővel szépen tudd körbejelölni majd kivágni .Szal egy súlyzóhoz kell 2 kört kivágnod majd egy lemezcsikkal lehegeszted a palástját így egy félhengert kapsz amit kiönthetsz betonnal vagy akármi homokos cemennttel vagy csemperagasztóval.
Ha csak rudkat szeretnél akkor csak a csövet kell kiönteni betonnal és tudsz venni a két végére dugót fémkeres boltokban.
Kézsúlyt akar nem súlyzót!
Azért ettől nem fog belehalni. Nem kell lenyelni, nyalogatni. 350 fok környékén nem is párolog annyira ha nem ipari méretekben olvasztod. 330 fok környékén olvad és csak 1700 fokon forr, ha jól rémlik.
De a legolcsóbb megoldás ha kimész vastelepre és körbenézel,ott simán lehet találni tömör acélrudakat,tengelyeket és kb 100ft kilóáron megveheted,ha van a végén fogaskerék azt levághatod.
Tudom hogy vízvezetékcsöveket is csináltak ólomból,de ez akkor sem a legegészségesebb foglalkozni vele.
Köszönöm a válaszokat, de úgy látom tényleg nem írtam le elég tisztán: csuklósúlyt szeretnék csinálni.
Fenti link alapján átszámoltam és ez (jelenlegi USD árfolyamot és fémpiaci árat figyelembevéve) 528.619 Ft/tonna, ami azt jelenti, hogy kb 530Ft/Kg... Azt hiszem ez egész jó árfolyam.
Még az egyik fentebbi válaszolónak: az 1g ólmot azt nem úgy kell érteni, hogy lenyelek egy 1g -os golyót és akkor meghaltam, hanem ha a nyálkahártyán keresztül felszívódik 1g ólom a szervezetben akkor meghalok. (Bár úgy gondolom, hogy ez nem halálos mennyiség még.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!