Lakat leverése - mitől függ menynire nehéz leverni a lakatot? Anyag? Kialakítás (pl diszkosz)? Zárszerkezet?
kiét akarod leverni?
amúgy inkább az anyagminőségtől, illetve vastagságtól nyilván, réz vagy edzett acél, 3mm vagy 20mm nem mindegy
A lakattal nem szoktunk kínlódni,rámegyünk flexel,és kész.
Ha le akarod feszíteni sérülhet a lakatpánt is.
(a legolcsóbb,leghitványabb lakatot lehet esetleg két nagy villás kulccsal belülről megfeszíteni,ameddig az öntvény darabokra nem törik)
Az se mindegy, hogy van-e "húzása" a füleknek, azaz, egy ütés alkalmával a felfogatási pont is elhajlik meg rugózik, vagy pedig teljesen keményen ellenáll. Ha egy gyenge dróthálós kapu két szárnyára vannak felhegesztve a fülek, akkor sokkal nehezebb leverni, mint ha egy falba épített 8 mm vastag szögvas ajtókereten van a vastag anyagú fül.
Szerintem a kérdező nem leverni akar lakatot, hanem használni.
Nyilván nehezebb leverni egy nagy lakatot, aminek nem 8-as, hanem 10-es vagy éppen 12-es a kengyele, mert annak a belseje is masszívabb.
Lehet köré fejre állított U-alakban 2-es lemezből készült "házikót" hegeszteni, amitől nem lehet kalapáccsal könnyen ráütni, meg nem lehet egy bedugott vasrúddal lecsavarni, nem lehet fűrésszel vágni.
"Szerintem a kérdező nem leverni akar lakatot, hanem használni."
így van úgyhogy nem is ragozom tovább vettem egy ilyemn monstrumot aztán csak jó lesz
Jót választottál.
Ennek a kinyitásához legalább 30 mp. kell.
:)
"Ennek a kinyitásához legalább 30 mp. kell.
:)"
Tök 8 mit választok úgyis az lezs az obligát ttrollválasz hpgy "háááá ez semmmmit se ér öcccsém..." csak hogy be lehessen szólni állatkám.
Igaz?
"Ez a típusú lakat elzet markaban ok !"
Már ne haragudj de ez a lakat egyik márkában sem ok, inkább máshol reklámozd az elzettet.
Ha tényleg védeni szeretnéd az értékeidet, akkor keress a kengyelben olyan gravírozást, hogy Boron, vagy Hardened ezeket biztos nem fogják tudni átvágni, leütni vagy lefeszíteni. Elég az átmérő 8-as is bőven.
A flex ellen viszont egyik lakat sem véd, hiába van hozzá lakatpánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!