Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Létezik olyan anyag amivel ha...

Létezik olyan anyag amivel ha lekenem vagy lefújok egy kartonpíprt, akkor az úgy megkeményedik rajta, mintha műanyag lenne?

Figyelt kérdés
Szeretnék itthon makettet építeni. A kartonpapír teljesen jó lenne alapnak, csak túl puhának és hajlékonynak találtam. Nincs valami anyag, amivel lefújhatnám, vagy kenhetném aminek hatására eléggé megkeményedne?

2019. jan. 9. 17:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem értem... nálunk a kartonpapír kemény és önmagát megtartja, sőt még egy hűtőszekrényt is simán becsomagolnak vele, a dobozánál fogva pakolhatod. Szerintem te az egyszerű papírdobozra gondolsz (papír és karton nem ugyan az). A papír tényleg nem túl merev. Esetleg próbálj meg többet egymásra merőleges szálirányban összeragasztani.

Egyébként megsúgom, a vízüvegtől megkeményedik, nem is olyan drága, csak óvatosan kell használni, mert könnyen eláztatja.

2019. jan. 9. 21:57
 12/13 A kérdező kommentje:

Fuhh. Ha tustam volna hogy ennyire tulbonyolitjatok inkabb meg sem kerdezem. 10-esnek uzenem szerinted mibol lenne ha kartonbol csinalnam meg? Ha kartont hasznalok az nem beton vagy arany.

11-es:

Nemtudom nalatok mibol van a karton lehet fembol, de itt ha egy 100*200-as kartonra raragasztok merolegesen egy 200*350-es kartont akkor az elegge meghajlik mar egy kicsi sulytol is.

Kozben megtalaltam a megoldast. Mugyantat hasznalok amivel lokharitokat, idomokat javitanak, ezzel lekenve a vekeny karton szepen megmerevedik amint megszaradt. Koszi mindenkinek a semmit.

Johetnek az oltasok azoktol akik meg azt sem tudjak mi az a meroleges. :))

2019. jan. 10. 00:06
 13/13 anonim ***** válasza:
Kérdező, neked mégis mi bajod van? Senki sem oltott be.
2019. jan. 10. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!