Szerintetek működhet az az elképzelés amit elkészítettem? Gázbojlerre lenne rákötve az otthoni radiátoros fűtés, nem kell megijedni semmi veszélyes nincs benne, csak olyan szóljon bele, aki tud és akar is segíteni benne!
Csak elgondolkoztam rajta hogy működhetne-e a következő gondolatmenet?
[link] vagy
www.XY.eu/view.php?filename=778g_zbojlerra.jpg (Az xy helyére írjátok hogy; kepfeltoltes)
Most nézem csak, mért akarsz a bojlerből inni, főzni? Sose a bojlerből engedjük a vizet, hanem azt külön edényben melegítjük a tűzhelyen.
De ez lényegtelen a gépezet működőképességének szempontjából persze.
Nos, mindenkinek itt van a karácsonyi ajándéka! Szépen, sorba, vegye el mindenki! :D!
3/11, 4/11! Dehogy veszek olyat! Egy az nincs másik kémény, másik meg hogy műszakilag elég kétes finoman mondva, hagyjuk is, de kösz, közeledünk!
5/11! Köszönöm a választ, de ezzel az okoskodásoddal semmire se megyek.. Átlátod a műszaki oldalát egy picit is? Én arra lennék kíváncsi legfőképpen hogy mit javítsak rajta, mert ez működőképes séma.
6/11! :) Ez az eddigi a legjobb válasz!
7/11, Van egy kéményes bojlerünk, abba már kettő fogyasztó bekötve össz.
A gáz ki be kapcsolását a gyári szabályzóval végezném, már 1-es 2-esen is forró víz tud jönni belőle, ez a része nem probléma, még ha egy kis hideggel keverem a kört úgy se, megoldható.
Ez nem átfolyós!
Nem iható, vízkő, okés.
8/11, igen két körös.
Sima bojlerrel fűtik, de nem onnan isznak, egy régi masszív időt álló cucc, nem mai xar lemez!
Nem akarom hivatalosan, szted miért a kérdésem?. Nincs pénz kondenzációsra, tervekre meg stb.
Radiátor kilyukadás! Mindenhogy kilyukad..
Ha tanultál szakmát, akkor először is lehettél volna ilyen szakmaias mint most :) de ez már vmi :)
Nem nem ment át, a te értelmezésedben nem. Mint láttad nem egy kis skac irka firka tervéről szólna a séma.. de ez nem ment át ezek szerint.
9/11! :D IGEN! És át szeretném neked adni! 51% esélyed már van rá! Hiiii :D
10/11! :) Kedves biztonság szaktechnikus úr! erre félig gondoltam is de tényleg! De már megint költségekbe akartok verni engemet!
"Gáz üzemű készülék" dehogy akarok annak a részéhez hozzá nyúlni!!
Ja és dobj be egy SNICKERST! Na? JOBB MÁR?? :D
10/11, na ja.
7/11! Ez egyszerű vezérléssel megoldható, a termosztát úgy is bekapcsolná a keringetőt.
A kérdést azért írtam ki hogy megtárgyaljuk, sztem ez félig sikerült is :)
Az életbe (munkatársaim) nincsenek olyan emberek, akik ebben tudnának segíteni, de van gázszerelő, aki készséggel megcsinálni a kivitelezését, persze! Kikérném előtte a tanácsát is, mit mond rá vagy mi mást tud ajánlani.
Egyébként itt ebben a faluban tudok mást is aki bojlerről fűt, igaz, nem arról iszik, de ha ez kizáró ok, hát át tervezem, de azzal meg az a baj, hogy a kéménybe nem lehet többet bekötni, na mindegy, kösz a segítségeteket! :)
Köszi, de nem vagyok úr és szaki sem, csak lakástulajdonos. :)
10. és 11.
Akkor asszonyom :) én is lakás tulajdonos vagyok.
Asszonyok meg inkább ne szóljanak bele ha lehet, műszaki dolgokba ők nem igazán vannak otthon.
15: 40 éve a 8. lakásomat üzemeltetem, mért ne lennék benne otthon?:) Valami hiba van abban, amit írtam?
Gázszerelő és mérnök is lehetnék, ha befejeztem volna a Műegyetemet, de nem értek hozzá, mert nunim van? :D
Ilyen logikával tényleg ne építs otthon fűtésrendszert!:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!