Gond lehet-e ha a melléképület kábelezése 2,5ös, viszont a földkábel amin keresztül kimegy az áram a melléképülethez pedig csak 1,5. ös?
Bocsánat elírtam.
Az öt eres földkábelem ami a házból kijön 2,5ös. (Három fázis, nulla, védőföld)
A melléképület (garázs vezetékezése pedig vastagabb egy kicsit. A lényeg, hogy a garázs vezetékezése erősebb mint a földkábel.
Az kicsit nem lehet vastagabb, mert a következő szabványos mèret 4mm2. Amit nem kötsz be normál lámpába ès dugaljba. Ès ránèzèsre is jelentősen vastagabb.
Maradjunk annyiba, hogy a mèret kèrdèses.
Bocsánat elírtam. A földkábelem 2,5.ös amivel szándékoztam vezetékezni pedig 4.es.
Egyébként igen nehéz lenne a szerelvényekbe bekötni.
Utólsó válaszoló.
Mit értessz védelem alatt?
Alapból földelt a földkábel ami kijön. Illetve a garázsba is teszek kismegszakítókat. 6A a világítás 16A. a konnektorok,.
Gond két dologgal lehet, ha nem megfelelő a kismegszakító amivel biztosítva van, illetve ha hosszabb táv és nagyobb a terhelés, a feszültségeséssel.
De amúgy nem is értem, hogy az 5x1,5-ös földkábelt miért kell melléképület tápnak betenni, amikor jó esetben az csak világításokhoz szokott kelleni, de csináltam már többször olyat hogy világításnak is 2,5 megy földben, pont a hosszú távok miatt. tápkábel, mégha csak otthoni valami, akkor is legalább 6-os...
Ha a földkábel 2,5 akkor azt 16 A kismegszakítóval kell biztosítani az elmenő oldalon. Ez védi magát a kábelt a túláramtól.
Aztán a másik végén szerelhetsz vastagabb kábellel csak nincs értelme, mert 16 A-nél többet nem tudsz használni.
Nem tudom, én értem-e rosszul a kérdést, vagy mindenki más.
Szerintem csak annyit szeretnél tudni, hogy ha 2,5-ös a földkábel, akkor utána a garázsban köthetsz-e rá vastagabbat.
Ennek az égvilágon semmi akadálya. Korlátlanul vastagíthatod, csak vékonyítani nem szabad.
Ha a földkábel előtti automata (a házé) is 16 A-os, akkor meg felesleges egy újabbat betenni a garázsba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!