Miért nem viszi a falat a fúró (panel)?
Nyilván egyértelmű, de leszögezném, hogy életemben nem fúrtam még panelban, de azért fogalmatlan nem vagyok.
Egy 15 centis falat akarnék megfúrni, de egyszerűen nem megy be fél centinél mélyebbre a fúró.
Kaptam kölcsön egy ilyen ütvefúrót:
Természetesen ütvefúró üzemmódban használnám, vídiás kőzetfúró fejjel (6mm, Obis, LUX márkájú). Elkezdtem kifúrni az első lyukat, de fél centinél nem jutott beljebb. Belenéztem a lyukba, se kavics, se fém nincs látszólag. Gondoltam jó, megyek a második lyukra, legyen valami sikerélményem. Ott is fél centi mélyen megállt a történet. Nyomom is rendesen, bár teljes testből nem merek ráfeküdni, mert így is láttam, hogy hajlik a szár. Olvasgattam közben, hogy panelt igazából komolyabb, pneumatikus fúróval lehet csak fúrni. Előzőleg a fürdőben a 4 centis falat simán vitte.
Tanácsokat szívesen fogadok. :)
Próbáld kis fodrulaton a fúrást.Aztán nagyon neki feküdni sem kell .Kőzet fúrókban is vannak nagyon gyenge minőségűek .Én minden ilyen fúrómat szakboltban vettem .
Mondtam is az eladónak,nem a legjobbat kérem,mert nem napi használatra lesz,de gagyit sem szeretnék .
A panel beton falai be vannak vasalva .Ha netán vasat találsz,ott megbukik a mutatvány .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!