Pneumatikus szelepek működésében tudna segítene valaki?
Adott 3 munkahenger, amit 3 kézi vezérlésű szeleppel működtetnék, ez a 3 szelep pedig 1 szelepbe csatlakozna be, ahol a sűrített levegő áramlik be. Tehát a 2 szelepnél kell egy T elosztó. Ha valaki tud egyszerűbbet kérem segítsen. Most kezdtem csak foglalkozni a pneumatikával, tehát nagyon az elején vagyok.
Kép ahogy elképzeltem:
Mi fogja visszatèríteni a szelepeket? - rugó?
Inkább azt írd le, hogy mit akarsz. Külön vagy egyszerre akarod vezèrelni a 3 munkahengert? A leírás számomra gubancos.
Ha csak elosztó kell, persze, van.
A kipufogó szerepe, hogy a szelep működése közben az összenyomott részből leengedje a szelepet, de ane kerüljön visszafele kosz. valamennyit folyt, de nem az a szerepe.
Ha munkahenger sebességét akarod változtatni, akkor oda egy állítható fojtószelep, vagy fojtós csatlakozó kell. Ezekből sokféle van; vannak egy de vannak 2 irányba fojtók is, vagy éppen visszacsapószeleppel ellátott. A levegőcső csatlakoztatásához van többféle csatlakozó, menet és csőátmérő alapján többféle, illetve gyors, roppantógyűrűs. a legegyszerűbb a gyorscsatlakozó.
Ez egyből csatlakozó és fojtó: [link]
Ez külön: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!