Mozog a fúrószár a fúrókalapácsban, nem baj?
Vettem egy Bosch PBH 2100 RE fúrókalapácsot, de sajnos nem adtak hozzá semmit, úgyhogy vettem hozzá egy szintén Bosch SDS-Plus fúrószárat.
A boltban azt mondták, hogy SDS-Plus-os tokmány van a fúróban, úgyhogy olyan szár kell bele.
Beletettem, átmérőre passzol is, hallom ahogy kattan, de azért kb fél centiméternyit tudom előre-hátra mozgatni a tokmányban a szálat.
Bekapcsolni még nem mertem, kicsit tartok tőle, hogy esetleg nem jó szárat vettem bele. Balesetet nem akarok.
Szerintetek gond lehet belőle?
"A pneumatikus fúrókalapácsokat kifejezetten beton, tégla és egyéb kőzet fúrásához, véséséhez fejlesztették ki.
A fúrókalapács a fúráshoz szükséges ütési energiát egy pneumatikus (légdugattyús) ütőművel hozza létre a forgástól függetlenül, szemben a normál ütvefúróktól ahol az ütőmozgást körmöstárcsás ütőmű állítja elő - egyszerűen mozgatva a tokmányt a fúrás fordulatának függvényében. A légdugattyú a szerszám végét "kalapálja" nem a tokmányt. A fúrószár hosszirányban mozoghat a tokmányban.
Mivel az ütőenergiát egy külön légdugattyú adja ezért a gépet nem kell fúrás közben erőteljesen nyomni, csak tartani. Az ütvefúró géphez képest sokkal nagyobb az ütési energiája.
A fúrókalapácsokat SDS Plus vagy SDS Max tokmánybefogással készítik.
Az SDS tokmányokba szerszám nélkül, egy mozdulattal kézzel kell rögzíteni és oldani a fúrószárat."
Köszi! :)
Én is erre gondoltam, de azért volt bennem egy bizonytalanság, hogy mi van akkor, hogyha tokmánnyal együtt "kalapál". :)
Megy a zöld kéz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!