A fúró nem viszi a kókuszdiót. Mit csinálok rosszul?
Figyelt kérdés
Nem értek hozzá, nem tudom milyen fúró, csak annyit, hogy akkumulátoros. A fát viszont viszi, de kókuszdióban csak egy 1 mm-es mélyedést csinál, annál tovább nem megy.
Nem annyi a célom a kókusszal, hogy feltörjem, fontos lenne, hogy egyben maradjon, úgyhogy kérlek ne javasoljatok ilyeneket, hogy csapjam földhöz, stb. Fúrással kellene megoldanom.
Van valamilyen tippetek esetleg?
2018. okt. 30. 14:24
1/8 anonim válasza:
Azt, hogy ilyen hülyeségre pénzt adsz ki! :D
2/8 anonim válasza:
Itt nem a gép lesz a baj hanem a fúrószár szerintem. Nem lehet hogy egy életlen fém fúróval fúrod a kókuszt a lehető legkeményebb helyen? Én fa fúróval próbálkoznék a helyedben.
3/8 anonim válasza:
A kókusznak van három csírája (három sötétebb pont közel egymáshoz), ott lehet megfúrni, ezeken a pontokon puha.
4/8 A kérdező kommentje:
De ebben a videóban viszi az oldalán is, nem csak ott, ahol a csíra van.
https://www.youtube.com/watch?v=rbOTRwAjFmI
És hasonló fúróm van nekem is.
Lehet, megpróbálom akkor másik szárral.
2018. okt. 30. 14:48
5/8 anonim válasza:
A videón lévő szár fémre való.
Lehet olyannal is, de fára valóval könnyebb.
2 dolog ugrik be:
- vagy tompa/életlen a szár
- vagy rossz a forgásirány (fát így is lehet "égetni")
6/8 anonim válasza:
Nagy valószínűséggel nem megfelelő maga a csigafúró, nem kellően köszörült. Egyébként meglehetősen nagy erővel kell nyomni, mert kemény a dió és sajnos rugalmas is a fala, ami rontja a fúrás hatékonyságát. A viszonylag friss diót könnyebb kifúrni, mint a már kiszáradtat.
7/8 A kérdező kommentje:
Végül 5-ösnek volt igaza, rosszul állítottam be a forgásirányt. Azóta már kifúrtam. :D
2018. okt. 30. 19:21
8/8 bamboochatheone válasza:
Ez lett volna az első tippem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!