Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Egy 1,5x2,5 méteres tükröt...

Egy 1,5x2,5 méteres tükröt hogyan szedhetnék le a bútorlapról? Valószínűleg szilikonnal van ráragasztva.

Figyelt kérdés

Van 3 ilyen óriási ráadásul ívelt tetejű tükröm, egy 2 x 3 méteres bútorlapra van ráragasztva.

Ahogy néztem szerintem sima szilikonnal ragasztották rá.

Gondoltam arra hogy valami vékony dróttal vagy bovdennel megpróbálnám elválasztani, csak félek hogy leszedné a tükör hátuljáról a bevonatot.

Valami ötletek? Ha esetleg beáztatnám mennyi idő még a bútorlap szétmállik? Jó ötlet egyáltalán?

2018. okt. 14. 17:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A szilikon onmagaban is le tudja szedni a tukorrol a bevonatot. A drotos elkepzelesed jo, csak nagyon kell vigyazni hogy feszes legyen a drot, amikor huzod, es mindenkepp 'lefele', azaz a butorlap iranyaba feszitsd huzas kozben.

A butorlapot aztatni nem ajanlom, mert egyreszt nem azik szet csak ugy, masreszt vetemedik, ami az uvegnek nem biztos hogy jot tesz.

2018. okt. 14. 17:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekünk is van egy kidobva az udvarra de nem ilyen nagy gondoltam is hogy az a tükör kuka mert szétszedni nem lehet, még 2 év alatt se ázott szét annyira hogy darabokban lejöjjön róla a bútorlap.

De a te ötleted nem rossz egy próbát megér.

2018. okt. 14. 18:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Horgász fonott zsinórral próbálkoznék, vékony és erős.

Ragasztott (szilózott) táblákat így szoktuk leszedni, persze nem ekkorát.

2018. okt. 14. 19:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Sajnos nem fog menni. Én a vékony huzalos megoldást kb. 10 éve próbáltam, leszedi a tükör hátlapjáról a vékony ezüstréteget.

Azt javaslom, próbáld felhasználni így bútorlapostul együtt.

Miért akarod leszedni egyébként?

2018. okt. 18. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!