A WC csészét elég ha csak szilikonnal rögzítjük a járólaphoz vagy a betonhoz?
A szilikon az tömítésre van ott körbe. Ha megnézed a wc csészék oldalán lent mindig van két lyuk a csavaroknak, nem véletlenül. A csavar fogja a szilikon tömíti. Hozzáteszem nem a járólaphoz csavarozzák, hanem a járólapot átfúrva az alatta lévő aljzathoz, ami lehet beton is.
Köszönöm a válaszokat.
E miatt merült fel bennem a kérdés: https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__barkacsolas__567552-m..
Az utolsó linken a válaszoló elírta.
"Szaniter szilikon. Vízszerelő vagyok, mindig ezzel ragasszuk le."
Az nem ragasztja hanem tömíti. Persze felfoghatjuk ragasztásnak mivel valamennyit ragasztó hatása is van. Vannak kinyomópisztolyos szilikon ragasztók is de azok konkrétan ragasztók.
Soudal Szaniter szilikon (ismert jó márka)
" Felhasználás:
- Gyors és rugalmas tömítéshez, magas páratartalmú helyiségekben: konyha, fűrdőszoba, wc, stb...
- Kerámia padló és fal találkozásainak tömítésére
- Mosogató, mosdó és egyéb szaniterek beszerelés utáni tartós tömítésére
- Hűtő-fűtő ventilációs rendszerek tömítésére, pára és nedvesség ellen"
A mai, modern wc-en nincs lyuk.
Nézd meg ezeket a képeket és fogod látni, hogy igazam van.
Nekünk sincs becsavarozva, mert az előzőbe belerohadtak a csavarok, és egy több órás attrakció volt kiszedni őket fleksszel, ami ráadásul összevissza barmolta az amúgy hibátlan klotyót.
A mostani vécénk lyuk nélküli, valamilyen szilóval rögzített és a 120 kilós apósom alatt sem mozdul el.
Utolsó,
mindegyiken van lyuk. Picit nézd meg jobban azokat a képeket. Amelyiken nem látsz, azon rejtett rögzítés van oldalirányban a falhoz általában. Csavar nélkül nem rakunk le wc-csészét.
Nem vitatom a szakértelmedet, de a miénken NINCS lyuk, tehát lehetnek kivételek.
Ettől függetlenül, ha lenne lyuk sem csavartuk volna be, az előző tanulság miatt és lám! 4 éve sziklaszilárdan áll a szilón.
... a többi a Kérdezőre bízva.:)
8-as vagyok
Az lehagytam, hogy nekünk egyik oldalon sincs fal, amihez rögzíteni lehetne. (hátul sincs lyuk, sem látható, sem rejtett)
Én a Kérdező helyében megpróbálnám csak szilóval, természetesen a megfelelő por és zsírtalanítás után és ha nekik ez nem működik, akkor ráér még akkor lecsavarozni.
Kedveseim, a szilikon nem tartószerkezet. Meg a purhab sem.
Aki ennek ellenére a budit csak szilikonozza, az ablakot meg csak purhabozza (és egyik sincs csavarral, vagy más módon rögzítve) de még egyik sem esett széjjel, vagy nem dőlt rá - az örüljön, de legalább maradjon csendben, és NE hirdesse a szamárságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!