Hogyan tudom kiszedni a zárat az ajtóból?
El lett nyírva a csavar feje, ami bent tartja a zárat a helyén. Aztán azt a csavart nekiálltak kifúrni... De nem fúrta végig, aki elkezdte. Így most van egy rossz zár az ajtómban, amiből a fél csavar ki van fúrva, a másik fele pedig bent van...
Mit tudok csinálni?
Nincs pénzem lakatosthívni, de itthon sem lehetek állandóan, mert nem tudom bezárni az ajtót.
Nem én csináltam...ráadásul lány vagyok, így tippem sincs, hogy ez hogyan működik. Csak megnéztem és láttam (nagyon pici rés van, amin bekukucskáltam), hogy az egyik felében ott a csavar, a másikban meg ugye nincsen.
Sima, egyszerű zár egyébként a bejáratiajtóban.
- Nincs pénzed lakatosra
- Nem értesz hozzá
Akkor mi most mit csináljunk? Őszintén érdekel, hogy miféle tanácsot vársz pontosan?
"ráadásul lány vagyok, így tippem sincs"
Ultima ratio...
Nincs mese, tovább kell fúrni!
Vagy a csavart, vagy a zárat, ahogy a betörők is csinálják.
Én is "lány" vagyok és meg tudtam csinálni, akkor neked is biztosan menni fog!:)
A lány alatt azt értettem, hogy fiatal vagyok, nincsenek szerszámaim meg ilyenek.
Na ezaz! Hogy fúrjam ki a zárat?? Oké, hogy ahogy a betörők, de ők hogya. Csinálják?
Két férfi próbálta megcsinálni, nulla sikerrel, csak szétcseszték...
Van nálam egy akkus fúró, amihez 2 csillagcsavarhúzó fej van csak. Meg ugye a zárbetét, a kulcsok és egy csavar.
Olyan tanácsot várok, hogy pl: ' vegyél egy ilyen fúróizét, azzal fúrj itt vagy ott..."
...
Akkor jó volna tudni pontosan, hogy mit is fúrtak ki félig. A sima zár alatt mit értesz?
A bejárati ajtókban általában van a zárbetét
Ebbe rakják a zárbetét vagy másnéven cilinder zárat
Ezt a betétet egy csavar fogja, ami a zár nyelve alatt van [link]
Ezt a csavart kezdték kifúrni, vagy valami mást, mondjuk a zár rögzítő csavarjait, ami az előző linken a felső és alsó lyuk a zárnyelvnél. Ez utóbbi szar ühy, mert tovább fúrni nemigen lehet, mert belül nincs vezetve.
Nem tudunk egyéb tanácsot adni (mert nem tudjuk milyen a zárad) csak annyit, hogy itt vannak a YT-on különböző zárakhoz zárnyitási technikák, ezek valamelyikével kellene próbálkoznod:
https://www.youtube.com/results?search_query=z%C3%A1rf%C3%BA..
Egy fénykép nem ártana.
Tény egyébként, hogy a fúrás nem mindig megoldás. Sőt ha csak félig lett kifúrva, akkor a másik felének a kifúrása szerintem esélytelen, mert ugye a fúrónak is kell egy központozott rész, máskülönben a fúró vége félre fog csúszni.
Én azt javasolnám, hogy a maradék csavarfejet egy hidegvágóval vágjátok le.
Ha kijött a zár, akkor a bentmaradt csavarokat pl. egy kombinált fogóval hajtsátok ki.
Az új zár beszereléséhez pedig új csavarokat használjatok.
Köszi nektek. :)
Kifúrtam. :) bár azt, amibe a zár kerül tönkrevágtuk, de végül két mekkmester férfi után megoldottam a problémát. Azt hiszem ennyit arról, hogy kell férfi a házhoz. Szimplán kell egy szerszámosláda a lányoknak/nőknek. A lányom is kapni fog egyet, ez fix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!