Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan tudom kiszedni a zárat...

Hogyan tudom kiszedni a zárat az ajtóból?

Figyelt kérdés

El lett nyírva a csavar feje, ami bent tartja a zárat a helyén. Aztán azt a csavart nekiálltak kifúrni... De nem fúrta végig, aki elkezdte. Így most van egy rossz zár az ajtómban, amiből a fél csavar ki van fúrva, a másik fele pedig bent van...

Mit tudok csinálni?

Nincs pénzem lakatosthívni, de itthon sem lehetek állandóan, mert nem tudom bezárni az ajtót.

2018. okt. 12. 10:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Fúrd ki a másik felét is, más megoldás nincs.
2018. okt. 12. 10:38
 2/13 A kérdező kommentje:

Nem én csináltam...ráadásul lány vagyok, így tippem sincs, hogy ez hogyan működik. Csak megnéztem és láttam (nagyon pici rés van, amin bekukucskáltam), hogy az egyik felében ott a csavar, a másikban meg ugye nincsen.

Sima, egyszerű zár egyébként a bejáratiajtóban.

2018. okt. 12. 11:00
 3/13 anonim ***** válasza:

- Nincs pénzed lakatosra

- Nem értesz hozzá

Akkor mi most mit csináljunk? Őszintén érdekel, hogy miféle tanácsot vársz pontosan?

"ráadásul lány vagyok, így tippem sincs"

Ultima ratio...

2018. okt. 12. 11:20
 4/13 anonim ***** válasza:

Nincs mese, tovább kell fúrni!

Vagy a csavart, vagy a zárat, ahogy a betörők is csinálják.

Én is "lány" vagyok és meg tudtam csinálni, akkor neked is biztosan menni fog!:)

2018. okt. 12. 11:23
 5/13 A kérdező kommentje:

A lány alatt azt értettem, hogy fiatal vagyok, nincsenek szerszámaim meg ilyenek.

Na ezaz! Hogy fúrjam ki a zárat?? Oké, hogy ahogy a betörők, de ők hogya. Csinálják?

Két férfi próbálta megcsinálni, nulla sikerrel, csak szétcseszték...

Van nálam egy akkus fúró, amihez 2 csillagcsavarhúzó fej van csak. Meg ugye a zárbetét, a kulcsok és egy csavar.

Olyan tanácsot várok, hogy pl: ' vegyél egy ilyen fúróizét, azzal fúrj itt vagy ott..."

...

2018. okt. 12. 11:57
 6/13 anonim ***** válasza:

Akkor jó volna tudni pontosan, hogy mit is fúrtak ki félig. A sima zár alatt mit értesz?

A bejárati ajtókban általában van a zárbetét

[link]

Ebbe rakják a zárbetét vagy másnéven cilinder zárat

[link]

Ezt a betétet egy csavar fogja, ami a zár nyelve alatt van [link]

Ezt a csavart kezdték kifúrni, vagy valami mást, mondjuk a zár rögzítő csavarjait, ami az előző linken a felső és alsó lyuk a zárnyelvnél. Ez utóbbi szar ühy, mert tovább fúrni nemigen lehet, mert belül nincs vezetve.

2018. okt. 12. 14:08
 7/13 anonim ***** válasza:

Nem tudunk egyéb tanácsot adni (mert nem tudjuk milyen a zárad) csak annyit, hogy itt vannak a YT-on különböző zárakhoz zárnyitási technikák, ezek valamelyikével kellene próbálkoznod:

https://www.youtube.com/results?search_query=z%C3%A1rf%C3%BA..

2018. okt. 12. 14:14
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszi. Kaptam tippet. :)
2018. okt. 12. 14:27
 9/13 anonim ***** válasza:

Egy fénykép nem ártana.

Tény egyébként, hogy a fúrás nem mindig megoldás. Sőt ha csak félig lett kifúrva, akkor a másik felének a kifúrása szerintem esélytelen, mert ugye a fúrónak is kell egy központozott rész, máskülönben a fúró vége félre fog csúszni.

Én azt javasolnám, hogy a maradék csavarfejet egy hidegvágóval vágjátok le.

Ha kijött a zár, akkor a bentmaradt csavarokat pl. egy kombinált fogóval hajtsátok ki.

Az új zár beszereléséhez pedig új csavarokat használjatok.

2018. okt. 12. 19:33
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszi nektek. :)

Kifúrtam. :) bár azt, amibe a zár kerül tönkrevágtuk, de végül két mekkmester férfi után megoldottam a problémát. Azt hiszem ennyit arról, hogy kell férfi a házhoz. Szimplán kell egy szerszámosláda a lányoknak/nőknek. A lányom is kapni fog egyet, ez fix.

2018. okt. 12. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!