Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » 220-as motort hogyan kössek be?

Tomika101 kérdése:

220-as motort hogyan kössek be?

Figyelt kérdés
Adott egy kis,220-as,1000 W-os motor.Három vezeték jön ki belőle,egy zöld,egy piros,és egy sárga. Sárga-zöld ellenállás 7 ohm,zöld-piros 4,sárga-piros pedig 11.A kondi,20 mikroF-os.Hová kell kötni a 220-at,és hová az indító kondit?

2018. júl. 13. 09:56
 1/9 anonim ***** válasza:

A segèdfázis kisebb teljesítmènyű. Ellenállás mèrèsed alapján, zöld N; piros fázis, sárga a kondi. Kondi másik fele fázis.

Ez alapján viszont a segèdfázis nagy valószínűleg csak indításra van, nem állandó üzemre. Ha folyamatosan üzemel, leèghet.

2018. júl. 13. 12:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Egy házi vízmű motorjáról van szó,amely-elvileg-nem üzemel folyamatosan. Holnap kipróbálom.
2018. júl. 13. 22:20
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem úgy értette,hogy a kondi legyen indító,ne folyamatos üzemű!
2018. júl. 13. 22:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Így van! Nem a motor folyamatos üzemèről van szó, hanem a segèdfázis tekercsèről, ami esetleg indításra van csak mèretezve! Ezt egy beèpített-áramrelè biztosítja gyárilag. A 20mikrós kondi is erre utal. Máskülönben vagy 4x nagyobbnak kellene lennie.
2018. júl. 14. 07:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Bekötöttem,gyönyörűen indul,csak a másik irányba.Próbáltam áttenni a kondit a zöld-sárga vezetékekre,akkor jó irányba indult,de csak ha kézzel rásegítettem. Hogy tudom a forgásirányt megváltoztatni,úgy,hogy hajlandó legyen magától elindulni?
2018. júl. 14. 09:59
 6/9 anonim ***** válasza:
Hagyd úgy ahogy először kötötted be, csak cseréld fel a kondi két vezetékét
2018. júl. 14. 11:21
 7/9 anonim ***** válasza:

3 kivezetèssel elektromosan sehogy. Ahhoz kellene mind a 4 kivezetèse a tekercsneknek.

Szèt volt szedve a motor?

Forgórèszt kellene megfordítani. Bizonyos kialakításnál változik az irány ha jól emlèkszem

2018. júl. 14. 13:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Az ilyen motorokat gyárilag fix-adott helyre tervezik, ezért nem forgatható az irány általában.
2018. júl. 14. 17:59
 9/9 A kérdező kommentje:
Igazatok van,jó irányba forgott,én néztem be. Az első válasz szerint bekötöttem és szépen dolgozik. A kondi megfordítás amúgy sem lett volna jó,mert váltóáram,és ugye nincs polaritás. Illetve van. 1 sec/50. Mindenkinek köszi a segítséget.
2018. júl. 14. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!