Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehet egy 40×50cm es...

Hogyan lehet egy 40×50cm es tükör feltenni a fürdőszoba a csempére?

Figyelt kérdés

Most lett felújítva a fürdőszoba és még a tükör nem lett feltéve a és addig ideiglenesen feltettem egy pici borotválkozó műanyag tükör madzaggal és a két lámpát akasztottam!

Na mindegy a lényeg az, hogy tudom ezt a tükröt fel lehetne tenni csavarozással is de az nem olyan jó megoldás ugyan is körülötte van egy Villány kapcsoló és sok kis pici lámpa ami majd a tükröt fogja megvilágítani és így bele lenne furva a vezetékbe!

Több helyen is utána olvastam és azt is írják, hogy lehet ragasztani van pl ilyen 2 oldalú szilikonos ragasztó szalag vagy ilyen nyomós tubusos szintetikus ragasztó (Mester a márkája) ahogy így először olvastam olyan furcsa hiszem nem tudom elhinni hogy egy kb másfél kilós tükröt hogy tud megtartani egy ragasztó!

És szerintetek ez a ragasztasos módszer mennyire tartós nem fog egy idő után leesni és szerintetek melyikkel lenne jobb a 2 oldalú szilikonos ragasztó szalag vagy a mester tubusos ragasztó!

De pl valahol azt is olvastam hogy a ragasztó nem olyan jó mert ha a fürdőszoba ugye pára van akkor meglátszik a tükrök a ragasztó meg azt is, hogy ha esetleg le akarnám egyszer szedni azt csak csempével együtt jönne le?

Szerintetek hogyan lenne jó ha csak tényleg a ragasztás jöhetne szóba a csempe ugye csúszós felület nem tudom hogyan ragadna rá egy tükör szerintem?

2018. júl. 3. 17:57
 1/8 A kérdező kommentje:
Vagy most pl láttam a pattex total fix pl ez is alkalmas erre
2018. júl. 3. 18:16
 2/8 anonim ***** válasza:

A Pattex és a plamatex, kétkomponensű ragasztók a legjobbak erre.

Amikor azt kérdezed, hogyan tartja meg a másfél kilós tükröt, gondolj arra, hogy nagy tükörnek nagy a felülete, és nagy felületen tud tartani a ragasztó (az önsúlyból származó nyíróigénybevétellel szemben).

Érdemes egy széles ecsettel a teljes felületet, a tükröt is és a csempét is bekenni.

Meg kell várni az oldószer elpárolgását, ez kb 5-10 perc, kézzel megtapintva a ragasztót, ha az "húz" akkor kell felhelyezni a csempére.

Hasznos tanácsok:

1. A csempén pontosan rajzold be vonalzóval, vízszintmérővel a tükör helyét.

Ugyanis ha egyszer felrakod ferdén, korrigálási lehetőség nincs.

2. A kükröt eltávolítani egészben soha többé nem lehet.

3. Felhelyezéskor a tükröt egyenletesen, folyamatosan szabad nyomni a csempéhez. Ha asszimmetrikus a terhelés, eltörhet.

jó munkát!

2018. júl. 3. 18:25
 3/8 A kérdező kommentje:

Hát jó oké köszi remélem menni fog és nem fog eltörni!

Egyenként én most a pattex total fix ezt olvastam hogy azt ajánlják erre a célra egyenként köszi a hasznos választ

2018. júl. 3. 18:34
 4/8 A kérdező kommentje:
Még arra vissza térnénk, hogy amikor azt mondtad érdemes ecsettel elkenni és hogy a csempére is kell raahsztóból és videókban úgy láttam hogy csak a tükörre húztak vele függőleges csíkokat és úgy tették fel
2018. júl. 3. 18:35
 5/8 anonim ***** válasza:
lehet, hogy úgy is jól fog,de általában mindkét anyagra szokás ragasztót felvinni. Így ellenőrizheted, hogy mindkét felületen megtapad, valamint a ragasztórétegek jól fogják egymást. Ecsettel egyenletesen lehet felvinni. A felületeket előtte zsírmentesítsed (alkohol,vagy hasonlók.)
2018. júl. 3. 19:20
 6/8 A kérdező kommentje:
Jó rendben köszi
2018. júl. 3. 20:38
 7/8 bamboochatheone ***** válasza:
Én FBS-sel raknám fel, több évtizede tökéletesen működik. Ha egy gránit sírkövet megbír akkor egy pár dekás tükör meg sem kottyan neki. Büdösnek büdös amíg meg nem szárad de utána betonbiztos.
2018. júl. 3. 22:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen, tényleg vannak olyan erős ragasztók, amik a tipliket tudják helyettesíteni. Meg tudod nézni az Obi és a Praktiker webshopjában is, rengeteg fajta van!

Nem csak másfél, de még 100 kilót is rögzítenek.

2018. júl. 3. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!