Hogyan lehet egy 40×50cm es tükör feltenni a fürdőszoba a csempére?
Most lett felújítva a fürdőszoba és még a tükör nem lett feltéve a és addig ideiglenesen feltettem egy pici borotválkozó műanyag tükör madzaggal és a két lámpát akasztottam!
Na mindegy a lényeg az, hogy tudom ezt a tükröt fel lehetne tenni csavarozással is de az nem olyan jó megoldás ugyan is körülötte van egy Villány kapcsoló és sok kis pici lámpa ami majd a tükröt fogja megvilágítani és így bele lenne furva a vezetékbe!
Több helyen is utána olvastam és azt is írják, hogy lehet ragasztani van pl ilyen 2 oldalú szilikonos ragasztó szalag vagy ilyen nyomós tubusos szintetikus ragasztó (Mester a márkája) ahogy így először olvastam olyan furcsa hiszem nem tudom elhinni hogy egy kb másfél kilós tükröt hogy tud megtartani egy ragasztó!
És szerintetek ez a ragasztasos módszer mennyire tartós nem fog egy idő után leesni és szerintetek melyikkel lenne jobb a 2 oldalú szilikonos ragasztó szalag vagy a mester tubusos ragasztó!
De pl valahol azt is olvastam hogy a ragasztó nem olyan jó mert ha a fürdőszoba ugye pára van akkor meglátszik a tükrök a ragasztó meg azt is, hogy ha esetleg le akarnám egyszer szedni azt csak csempével együtt jönne le?
Szerintetek hogyan lenne jó ha csak tényleg a ragasztás jöhetne szóba a csempe ugye csúszós felület nem tudom hogyan ragadna rá egy tükör szerintem?
A Pattex és a plamatex, kétkomponensű ragasztók a legjobbak erre.
Amikor azt kérdezed, hogyan tartja meg a másfél kilós tükröt, gondolj arra, hogy nagy tükörnek nagy a felülete, és nagy felületen tud tartani a ragasztó (az önsúlyból származó nyíróigénybevétellel szemben).
Érdemes egy széles ecsettel a teljes felületet, a tükröt is és a csempét is bekenni.
Meg kell várni az oldószer elpárolgását, ez kb 5-10 perc, kézzel megtapintva a ragasztót, ha az "húz" akkor kell felhelyezni a csempére.
Hasznos tanácsok:
1. A csempén pontosan rajzold be vonalzóval, vízszintmérővel a tükör helyét.
Ugyanis ha egyszer felrakod ferdén, korrigálási lehetőség nincs.
2. A kükröt eltávolítani egészben soha többé nem lehet.
3. Felhelyezéskor a tükröt egyenletesen, folyamatosan szabad nyomni a csempéhez. Ha asszimmetrikus a terhelés, eltörhet.
jó munkát!
Hát jó oké köszi remélem menni fog és nem fog eltörni!
Egyenként én most a pattex total fix ezt olvastam hogy azt ajánlják erre a célra egyenként köszi a hasznos választ
Igen, tényleg vannak olyan erős ragasztók, amik a tipliket tudják helyettesíteni. Meg tudod nézni az Obi és a Praktiker webshopjában is, rengeteg fajta van!
Nem csak másfél, de még 100 kilót is rögzítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!