Tuđnátok holnap (05. 05. ) délutánig ajánlani egy gyors ötletet, hogyan tudnék egy nyomtatott, A4-es méretben pár oldalas szöveget A6-os vagy A7-es méretben "könyvként" bekötni?
Az a helyzet, hogy holnap délután fogok a barátnőmmel találkozni egy táncprogramon. Úgy volt, hogy vasárnap fog feljönni, de most előre kellett hozni egy nappal.
Én eddig minden egyes találkozás alkalmára írtam neki egy kisebb (általában romantikus és/vagy sci-fi stílusú/történetű) novellát, afféle gesztusként...
Ezt most se szeretném kihagyni, és ma este gyorsan be is fejeztem - + 1-2 alkalommal gyors' átfutottam - a történetet gépen.
Viszont az jutott eszembe, hogy ennek valami formát is kéne adnom.
Könyv- és füzetkötéshez sajnos nagyon keveset értek - hisz eddig sose foglalkoztam vele -, viszont ha lenne valami gyors (nem feltétlen olyan szép és ipari kivitelű, de legalább jópofa) praktika, hogy egy mini zsebkönyv formájába ezt holnap délután 4-ig elkészítsem, az nagyon-nagyon jó lenne.
Irodai eszközöm elég sok van - lyukasztók, tűzőgépek több méretben, elég sok féle papír, kartonpapír, vonalzók, A4-es lapvágó, sok féle ragasztó, szikék (orvosi is), kapcsok, befűzők, mappák, mappatartozékok, stb-stb-stb... -, mivel Irodában dolgozom, s a "lomtalanított" dolgokat mindig megkaptam, + én is vettem/szereztem pár ilyen holmit.
Szóval eszköz, felszereltség - talán - elég van hozzá, kitartás szintén, akarat szintén... viszont tudás és idő az kevés. =(
Valaki jó eszű, barkácsoláshoz és füzetkötéshez, ilyesmihez jól értő ember tudna rajtam segíteni?
Köszönöm az azóta érkezett válaszokat!
Végülis sajnos nagyon kevés időm maradt a dologra. =(
Rengeteg időt elvitt még a korrektúra - szükség volt rá -, az A7-es lapokra való átformázás, a tipográfia - hogy a stílusnak megfelelő betűtípust találjak -, hogy hozzáillő színárnyalatokat és háttértextúrát találjak - mert közben láttam, hogy sima fehér lapra nyomtatva még mindig sivárul mutat.
Csináltam ezt egészen hajnali négyig, de tovább nem mertem fennmaradni, nehogy mosott rongy legyek délutánra, úgyhogy állítottam be ébresztőt telefonon, MAGAM MELLÉ tettem, és lefeküdtem a díványra... És arra riadtam fel, hogy már 11 óra múlott.
Plusz amivel nem számoltam, hogy a nyomtató mindig margósan nyomtat, én a fejem tetejére is állhatok, akkor is mindig lesz ott minimum 5 milliméter margó =(
S így már pont olyan helyekre kerültek a vágási pontok, amiket a vágógépemmel nem tudtam megfelelően elérni.
Úgyhogy nekiállhattam kézzel kivágni, ami A7-es méretben több mint 90 oldalt jelentett már. =(
Mire pontosan, egyenesen mindegyik lapot kivágtam, már délután 3 óra volt. =[ Én meg már teljesen be voltam pánikolva.
Végül egy nagyon egyszerű bekötést sikerült összehozzak. Páros számú oldalra jött ki a címlappal együtt, de azon kívül se előlapra, se borításra már nem volt időm, csak az összefogatásra/összeragasztásra.
Így inkább egy zsebfüzet lett belőle, mint könyvhöz hasonló dolog.
Viszont így is tetszett neki! =) Vagy 5 percig ott lógott a nyakamon átölelve, annyira meghatotta... =D
Annak ellenére, hogy még késtem is miatta. Pedig nem ez volt az első novella, amit neki írtam.
Úgyhogy boldog befejezése lett a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!