Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Tuđnátok holnap (05. 05. )...

Tuđnátok holnap (05. 05. ) délutánig ajánlani egy gyors ötletet, hogyan tudnék egy nyomtatott, A4-es méretben pár oldalas szöveget A6-os vagy A7-es méretben "könyvként" bekötni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy holnap délután fogok a barátnőmmel találkozni egy táncprogramon. Úgy volt, hogy vasárnap fog feljönni, de most előre kellett hozni egy nappal.

Én eddig minden egyes találkozás alkalmára írtam neki egy kisebb (általában romantikus és/vagy sci-fi stílusú/történetű) novellát, afféle gesztusként...

Ezt most se szeretném kihagyni, és ma este gyorsan be is fejeztem - + 1-2 alkalommal gyors' átfutottam - a történetet gépen.

Viszont az jutott eszembe, hogy ennek valami formát is kéne adnom.

Könyv- és füzetkötéshez sajnos nagyon keveset értek - hisz eddig sose foglalkoztam vele -, viszont ha lenne valami gyors (nem feltétlen olyan szép és ipari kivitelű, de legalább jópofa) praktika, hogy egy mini zsebkönyv formájába ezt holnap délután 4-ig elkészítsem, az nagyon-nagyon jó lenne.

Irodai eszközöm elég sok van - lyukasztók, tűzőgépek több méretben, elég sok féle papír, kartonpapír, vonalzók, A4-es lapvágó, sok féle ragasztó, szikék (orvosi is), kapcsok, befűzők, mappák, mappatartozékok, stb-stb-stb... -, mivel Irodában dolgozom, s a "lomtalanított" dolgokat mindig megkaptam, + én is vettem/szereztem pár ilyen holmit.

Szóval eszköz, felszereltség - talán - elég van hozzá, kitartás szintén, akarat szintén... viszont tudás és idő az kevés. =(

Valaki jó eszű, barkácsoláshoz és füzetkötéshez, ilyesmihez jól értő ember tudna rajtam segíteni?

2018. máj. 4. 22:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire bonyolult dolgot szeretnél alkotni, de innen "lophatsz" egy-két gyakorlati ötletet.

https://www.youtube.com/watch?v=afeLi1KbyYg

2018. máj. 4. 22:49
 2/12 anonim ***** válasza:
Kifurod a szelen 4 helyen es egy keskeny szalagot atfuzol.
2018. máj. 4. 22:50
 3/12 anonim ***** válasza:
2018. máj. 4. 22:55
 4/12 A kérdező kommentje:

Elsőnek és hármasnak köszönöm! Különösen az első válaszolónak!

A legnagyobb gondban lehet, hogy pont a lapok összeszorításával leszek. =( Pedig elsőre nem is az tűnik nehéznek.

Az a gondom, hogy csak egy kis satum van... az lehet, hogy még A6-oshoz is kicsi lesz. Kisebb eséllyel talán éppen elegendő.

Ilyen összeszorítóim, mint a videóban ennek az alkotó kézműves géniusznak sajnos nincsenek.

2018. máj. 4. 23:14
 5/12 anonim ***** válasza:

Szervusz!

1-es és 3-as vagyok.

Merre laksz?

Kicsi az esélye, hogy a közelemben (bár sose lehet tudni).

Ha nem is olyan profit mint a videóban van, de két műanyag pofás pillanatszorítót szívesen kölcsönadnék.

2018. máj. 4. 23:40
 6/12 anonim ***** válasza:
41%

Fénymásolóban 1 perc alatt bespirálozzák.

Meg van ilyen műanyag könyvgerinc, amibe csak be kell tenni.

Meg beleteheted egy gyűrűs mappába.

Meg lehet kapni színes laptokot (eleje-háta megvan, középre befűzöd), amibe beteheted.

2018. máj. 5. 01:26
 7/12 anonim ***** válasza:
41%
Nem nyugodtam, megkerestem: iratsínnek hívják az egyik dolgot, amire a fentiekben gondoltam.:)
2018. máj. 5. 03:05
 8/12 anonim ***** válasza:

#6-os!

Ezekkel az a baj, hogy annyira nem egyedik.

Ennyi erővel gemkapoccsal, vagy tűző géppel is összefogathatja.

2018. máj. 5. 08:32
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Mert a ragasztokotes az egyedi???
2018. máj. 5. 08:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha nem látod a különbséget egy kézzel összefűzött és egy spirálozott, sinezett "novelláskötet" között, akkor kár hozzászólnod.

Neked lehet elég, ha veszel a kedvesednek egy matekfüzetet. (neki már nem biztos, de ez majd kiderül)

2018. máj. 5. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!