Tuđnátok holnap (05. 05. ) délutánig ajánlani egy gyors ötletet, hogyan tudnék egy nyomtatott, A4-es méretben pár oldalas szöveget A6-os vagy A7-es méretben "könyvként" bekötni?
Az a helyzet, hogy holnap délután fogok a barátnőmmel találkozni egy táncprogramon. Úgy volt, hogy vasárnap fog feljönni, de most előre kellett hozni egy nappal.
Én eddig minden egyes találkozás alkalmára írtam neki egy kisebb (általában romantikus és/vagy sci-fi stílusú/történetű) novellát, afféle gesztusként...
Ezt most se szeretném kihagyni, és ma este gyorsan be is fejeztem - + 1-2 alkalommal gyors' átfutottam - a történetet gépen.
Viszont az jutott eszembe, hogy ennek valami formát is kéne adnom.
Könyv- és füzetkötéshez sajnos nagyon keveset értek - hisz eddig sose foglalkoztam vele -, viszont ha lenne valami gyors (nem feltétlen olyan szép és ipari kivitelű, de legalább jópofa) praktika, hogy egy mini zsebkönyv formájába ezt holnap délután 4-ig elkészítsem, az nagyon-nagyon jó lenne.
Irodai eszközöm elég sok van - lyukasztók, tűzőgépek több méretben, elég sok féle papír, kartonpapír, vonalzók, A4-es lapvágó, sok féle ragasztó, szikék (orvosi is), kapcsok, befűzők, mappák, mappatartozékok, stb-stb-stb... -, mivel Irodában dolgozom, s a "lomtalanított" dolgokat mindig megkaptam, + én is vettem/szereztem pár ilyen holmit.
Szóval eszköz, felszereltség - talán - elég van hozzá, kitartás szintén, akarat szintén... viszont tudás és idő az kevés. =(
Valaki jó eszű, barkácsoláshoz és füzetkötéshez, ilyesmihez jól értő ember tudna rajtam segíteni?
Nem tudom mennyire bonyolult dolgot szeretnél alkotni, de innen "lophatsz" egy-két gyakorlati ötletet.
Elsőnek és hármasnak köszönöm! Különösen az első válaszolónak!
A legnagyobb gondban lehet, hogy pont a lapok összeszorításával leszek. =( Pedig elsőre nem is az tűnik nehéznek.
Az a gondom, hogy csak egy kis satum van... az lehet, hogy még A6-oshoz is kicsi lesz. Kisebb eséllyel talán éppen elegendő.
Ilyen összeszorítóim, mint a videóban ennek az alkotó kézműves géniusznak sajnos nincsenek.
Szervusz!
1-es és 3-as vagyok.
Merre laksz?
Kicsi az esélye, hogy a közelemben (bár sose lehet tudni).
Ha nem is olyan profit mint a videóban van, de két műanyag pofás pillanatszorítót szívesen kölcsönadnék.
Fénymásolóban 1 perc alatt bespirálozzák.
Meg van ilyen műanyag könyvgerinc, amibe csak be kell tenni.
Meg beleteheted egy gyűrűs mappába.
Meg lehet kapni színes laptokot (eleje-háta megvan, középre befűzöd), amibe beteheted.
#6-os!
Ezekkel az a baj, hogy annyira nem egyedik.
Ennyi erővel gemkapoccsal, vagy tűző géppel is összefogathatja.
Ha nem látod a különbséget egy kézzel összefűzött és egy spirálozott, sinezett "novelláskötet" között, akkor kár hozzászólnod.
Neked lehet elég, ha veszel a kedvesednek egy matekfüzetet. (neki már nem biztos, de ez majd kiderül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!