Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan tudnék nagyon erős...

Hogyan tudnék nagyon erős szecskavágót kesziteni otthon?

Figyelt kérdés
Vastagabb ágak,komposzt,hullott gyümölcs daralasara szeretnem!
2018. ápr. 27. 12:20
 1/4 Fantom83 ***** válasza:

Vagy egy hagyatékos szecskavágót alakítasz át villanymotoros meghajtásra,vagy veszel egy elektromos ágdarálót.

Ha magadnak építesz ami nem biztos h tökéletesre sikerül,ill megéri a projekt befejeztével anyagilag,mindenképpen törekedj a biztonságra,mert az ember végtagjai nem nagyon szoktak visszanőni...

2018. ápr. 27. 15:16
 2/4 A kérdező kommentje:

Van most egy 60 ezres ágdarálóm,semmire sem jo!!!! Ennel tobbet nem is vagyok hajlando kiadni ra.

Lattam 150 ezerert benzinmotorosat,az biztos mar hasznalhato...de nincs ilyenre ennyi penzem.

2018. ápr. 27. 15:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Kétlem, hogy összebarkácsolhatnál a kaphatóknál olcsóbbat. Nekem mindkét fajta volt ill. van (késes és "zúzóhengeres). Mindkettőnek vannak a működésből és felépítésből adódó sajátosságai, amiket figyelembe kell venni felhasználásnál. A késes addig jó, amíg élesek a kések, de keményebb ágaknál hamar tönkremegy az él. Az sem előnyös, ha az ág hossztengelyére közel merőlegesen történik a vágás/szeletelés, erősen csökkenti az élettartamot. Magas nedvességtartalmú leveles/szálas anyag könnyen eltömi a készüléket. A "zúzóhengeres" is inkább a közepes nedvességtartalmú, törhető ágakat kedveli (ágnál legjobb a koratavaszi, amikor éppen megindul a nedvkeringés, ill. az őszi, amikor már elfásodott és pl. maga az orgonalevél is törik), a magas nedvességtartalmú levelek, bedugítják. A korhadóban levő (elhalt), némileg szivacsos jellegű ágak szinte a legveszélyesebbek, mert annyira összepréseli a gép, hogy beragad az anyag két élezett fog és az nyomólemez közé és leáll. Ekkor szét kell szedni az "őrlőművet" (ami valójában törőmű lenne) és izzadságos munkával ki kell piszkálni az összepréselődött zúzalékot Mindkettőre érvényes, hogy a gépkönyvekben feltüntetett 4 cm max ágméret már nem javallható, nem érdemes kísérletezni vele és hasonló érvényes a villás elágazásokra is.

Én Ny-Európából behozott kevéssé használt (állítólag bemutató zúzóhengeres gépet vettem 3 éve 38 ezerért és kiválóan működik (betartva a korábbi tapasztalatokból kitanultakat).

Hullott gyümölcs ledarálására nem javasolnám egyik fajtát sem, mert alapvetően nem erre tervezték, a nedves/lédús anyag könnyen eltömi a készüléket (friss bodzaághoz, fügelevelekhez hasonlóan).

2018. ápr. 27. 20:14
 4/4 A kérdező kommentje:

A pengéssel nekem is ezek a tapasztalataim.Allandoan szet kellett szedni,hogy a két penge kozul kipiszkaljam a beleakadt,köré tekeredett zold hajtasokat! Keptelenség volt haladni vele.

Raadasul eleg nagy erovel kellett azon a szűk torkon lenyomni az ágakat,egy fel ora mulva leszakadt mar a karom :) es kb 1 ora alatt gyűlt ossze egy fél doboznyi osszevagott mulcs...

Olyat szerettem volna ami egy nagy daralo/szeletelo/aprito,amibe belelapatolom a foldes komposztot,beledobalom a rengeteg agat,botot,levelet,avart stb es a tuloldalon kijon az örlemény...

De akkor valoszinu ilyen csak ipari meretben letezik..

2018. ápr. 28. 04:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!